Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шольц знову пояснив, чому не хоче давати Taurus Україні: назвав ще одну причину

Понеділок, 4 березня 2024, 17:15
Шольц знову пояснив, чому не хоче давати Taurus Україні: назвав ще одну причину
Олаф Шольц. Фото: getty images

Як пояснив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передача Україні далекобійних ракет Taurus неможлива, тому що ФРН має зберегти контроль над розгортанням цього озброєння, а це можливо лише за присутності на українській території німецьких солдатів.

Джерело: заява Шольца, яку наводять n-tv та "Європейська правда"

Деталі: "Неприйнятно постачати систему зброї, яка досягає дуже великої відстані, і не думати про те, як можна контролювати цю систему. Якщо ви хочете мати контроль, то він працює тільки за участю німецьких солдатів, тому для мене про це не може бути й мови", – сказав Шольц.

Реклама:

Він назвав "дивними" дебати про можливу передачу Україні далекобійних ракет і нагадав, що Німеччина заклала сім мільярдів євро на військову допомогу Україні цього року.

Канцлер зазначив, що ця сума є набагато більшою, ніж в інших європейських країн.

Минулого тижня Шольц вкотре виключив відправку ракет Taurus в Україну, стверджуючи, що це означатиме, що Німеччина стане стороною у війні з Росією.

ВІДЕО ДНЯ

Він заявив, що Німеччина не може дати Україні "зброю з дальністю дії 500 км, яка в разі неправильного використання може досягти цілі в Москві". 

Після цього в Німеччині спалахнув скандал у зв'язку з перехопленням і зливом розмови представників військово-повітряних сил – які, за твердженням роспропаганди, обговорювали підрив Керченського мосту ракетами Taurus.

У німецькому Міноборони підтвердили факт перехоплення розмови.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прокоментував скандал, зазначивши, що це – гібридна атака з метою дезінформації.

Усі деталі скандалу зі зливом РФ розмови німецьких генералів – у статті "ЄП".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: