Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін пообіцяв підтримку голові молдовської автономії – Гагаузії

Середа, 6 березня 2024, 22:14
Путін пообіцяв підтримку голові молдовської автономії – Гагаузії
ФОТО: ЕВГЕНИЯ ГУЦУЛ / TELEGRAM

Голова Гагаузії – автономного краю Молдови – Євгенія Гуцул у межах свого неоголошеного візиту до Росії розповіла про зустріч із її президентом Владіміром Путіним.

Джерело: повідомлення у Telegram-каналі Гуцул, пише "Європейська правда"

Деталі: Голова Гагаузії заявила, що обговорила з Путіним "складну регіональну і геополітичну проблематику, в епіцентрі якої перебуває" регіон.

Реклама:

"Я повідомила Владіміру Владіміровічу про беззаконні дії влади в Молдові, яка мстить нам за нашу громадянську позицію і вірність національним інтересам", – написала Гуцул, заявивши про порушення "законних прав" і "дестабілізацію в Гагаузії та в усій країні".

Вона додала, що Путін "пообіцяв надати підтримку Гагаузії і гагаузькому народу у відстоюванні наших законних прав, повноважень і позицій на міжнародній арені".

Євгенія Гуцул офіційно склала присягу башкана Гагаузії в липні 2023 року. Церемонія відбулась із численними порушеннями й без участі попередниці Гуцул на посаді, Ірини Влах, та керівництва Молдови.

ВІДЕО ДНЯ

У Росії Гуцул перебуває щонайменше з 1 березня, коли вона зустрілась із головою Ради Федерації РФ (верхньої палати парламенту) Валентини Матвієнко й попросила "допомоги" Москви.

Дивіться також відео "Європейської правди": Гагаузія: любов до РФ, гроші з ЄС і страх сепаратизму. Історія регіону під боком України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування