З’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"

Анастасія Проц — П'ятниця, 19 квітня 2024, 16:02

Видання "Схеми" опублікувало супутникові знімки Planet Labs за 19 квітня, на яких видно наслідки ракетних ударів ЗСУ по російському військовому аеродрому "Джанкой" в тимчасво окупованому Криму.

Джерело: проєкт Радіо Свобода "Схеми"

Деталі: У коментарі "Схемам" авіаексперт Анатолій Храпчинський розповів, що на знімках можна побачити точкові удари по засобах ППО, які вивели їх з ладу, та ураження складу БК ворога. 

фото: проєкт Радіо Свобода "Схеми"

За словами Храпчинського, цей аеродром – одна з найбільших баз для російських гелікоптерів, а також військовий транспортний вузол, що слугує для переміщення як техніки й боєприпасів, так і особового складу.

фото: проєкт Радіо Свобода "Схеми"

"Слід зауважити, що після завданих ударів, більшість авіації була передислокована".

Авіаексперт додав, що через ракетний удар були також уражені системи, які залучені в роботі РЛС та ППО.

фото: проєкт Радіо Свобода "Схеми"

Передісторія:

  • У ніч на середу 17 квітня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в місті Джанкой в районі військового аеродрому. Після вибухів на військовому аеродромі зайнялася масштабна пожежа.
  • Партизанський рух "Атеш" повідомив, що низка ударів, яких було завдано по території Джанкойського аеродрому, була успішною.
  • Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні підтвердив удар Збройних сил України 17 квітня по аеродрому росіян в Джанкої.
  • 18 квітня Генеральний штаб ЗСУ опублікував кадри нічної атаки по військовому аеродромі в Джанкої на території тимчасово окупованого Криму.