Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перші військові німецької бригади прибули до столиці Литви

Понеділок, 8 квітня 2024, 18:22
Перші військові німецької бригади прибули до столиці Литви
фото Міноборони Литви

Перша група військ Німеччини 8 квітня прибула до Литви – це частина бригади, яка буде повністю розгорнута в країні протягом чотирьох років. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на LRT

Деталі: Повідомляється, що головнокомандувач німецькою армією генерал-лейтенант Альфонс Майс прибув разом із військовими у Вільнюс в понеділок.

Реклама:

"Я впевнений, що бригада не тільки зміцнить безпеку Литви, але й забезпечить хороші відносини між нашими країнами. Безпека Литви – це наша безпека", – сказав на пресконференції посол Німеччини в Литві Корнеліус Ціммерманн.

Міністерство оборони Литви заявило, що початковий командний елемент, який складатиметься з понад 20 військовослужбовців, оселиться у Вільнюсі і здійснюватиме нагляд за виконанням угоди про планування і відповідність вимогам військової інфраструктури.

Близько третини німецьких військовослужбовців, які будуть розміщені в Литві, можуть приїхати зі своїми сім'ями, заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

ВІДЕО ДНЯ

"Наші розрахунки показують можливість того, що близько третини німецьких військовослужбовців можуть бути зі своїми сім'ями. Ми готуємося до такого сценарію, і якщо він буде іншим, ми будемо готові і до цього", – сказав він.

Що стосується інфраструктури, Кащюнас сказав, що технічні потреби будуть зрозумілі до кінця року, як це передбачено дорожньою картою розгортання бригади, підписаною міністрами оборони Литви і Німеччини у 2023 році.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус казав, що повноцінне розгортання бригади завершиться до 2027 року. 

Президент Литви Гітанас Науседа заявляв, що вітав би прискорення розміщення німецької бригади в країні до кінця 2026 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: