Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Махінації на закупівлі зброї: в Україні та Польщі провели низку обшуків

Вівторок, 9 квітня 2024, 11:47
Махінації на закупівлі зброї: в Україні та Польщі провели низку обшуків
Фото: НАБУ

НАБУ і польські правоохоронці провели обшуки на території України та Польщі у межах справи щодо можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами у квітні 2022 - лютому 2023 років.

Джерело: пресслужба НАБУ

Дослівно: "9 квітня 2024 року на території України та Республіки Польща проведено обшуки у межах справи щодо можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами у квітні 2022 - лютому 2023 рр."

Реклама:

Деталі: Повідомляється, що слідчі дії були спрямовані на дослідження ланцюга постачання іноземного озброєння та перевірки інформації про можливе штучне завищення його вартості через участь компаній-посередників, зареєстрованих за межами України.

 

В НАБУ повідомили, що зібрані докази будуть використані детективами для надання правової оцінки діям посадовців, розслідування триває.

 

Обшуки провели завдяки співпраці НАБУ і САП з Міністерством оборони України та з відділом по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами столичного управління поліції Польщі в межах механізму міжнародної правової допомоги.

ВІДЕО ДНЯ

За даними джерел УП у правоохоронних органах, йдеться про кримінальну справу, яка стосується контрактів із польською компанією "Альфа" та українським державним  спецімпортером "Прогрес".

Обшуки пройшли у чиновників "Прогресу", в тому числі у заступника керівника Олександра Миронюка.

Знати більше: Гроші на крові. Як непримітна польська фірма забрала десятки мільярдів у ЗСУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: