Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стеження за Ющенком: український вотергейт, якого не буде

Вівторок, 10 серпня 2004, 18:45
Нова сюжетна лінія передвиборчої кампанії в Україні – стеження за кандидатами в президенти. В демократичній державі подібний факт викликав би щонайменше відставку керівництва силової структури. Згадаймо Вотергейтський скандал, який почався із незаконного проникнення до штаб-квартири Демократичної партії саме напередодні виборів президента США. У нас можна очікувати іншого – нагородження завзятого захисника режиму.

Перша реакція на повідомлення про стеження за Ющенком в Криму – можливо, депутати щось переплутали."Ну, імовірно, це було не стеження, а міліція просто проводила зовнішню відеозйомку сходження Ющенка на Ай-Петрі – вони завжди так роблять, коли відбуваються якісь мітинги".

Але насправді все виявилося набагато серйозніше. Щоб зрозуміти ситуацію, варто відновити хронологію подій.

У вівторок Ющенко збирався продовжити свою дивну агітаційну діяльність – збір сміття на гірських вершинах України. Після карпатської Говерли він хотів піднятися на Ай-Петрі в Криму.

Як відомо, з Ющенком як екс-прем'єром весь час перебувають співробітники Управління держохорони (це та структура, де працював Мельниченко). І у Криму вони виявили, що за Ющенком ведеться зовнішнє спостереження.

Зокрема, ще напередодні сходження на Ай-Петрі Ющенко зустрівся з дружиною й дітьми, які відпочивають поблизу Ялти, та поїхав з ними гуляти до Севастополя. Саме там було помічено стеження.

У вівторок, коли Ющенко вирушив підкорювати вершину, з ним були також депутати-"нашоукраїнці" Червоненко, Третяков, Мартиненко та Іванов із групи "Центр". Разом із охороною Ющенка вони затримали трьох людей, які вели за ним спостереження у горах.

Один із них мав мікрофон направленої дії. Коли від цього співробітника міліції Ющенко почав вимагати пояснити свої дії, той сказав: "Ми за вами не слідкуємо, ми виконуємо інше завдання, і все це фатальна випадковість, яка може призвести до жахливих наслідків".

Однак потім на дорозі, яка веде до Ай-Петрі, вони знайшли цілу машину із "шпигунським устаткуванням", повідомила "Українській правді" прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко.

"Тоді він взагалі не зміг пояснити свої дії. У самій машині знайшли 12 автомобільних номерних знаків, радіостанції, фотоапарат, дві відеокамери. Ми продивилися відео – там знято весь день Ющенка у Севастополі, де він перебував не в турі, а відпочивав із родиною. На другій касеті – Вітренко, яка також, очевидно, перебуває у Криму".

"Також виявлено документи – завдання на проведення слідства: розписано весь вчорашній день Ющенка, записано, хто коли до нього приїздив, всі приватні зустрічі, які відбулися. Знайшли його "путевой лист" и спеціальне завдання".

Народний кандидат" висловився по-народному

За словами Геращенко, депутати відразу викликали міліцію, щоб запротоколювати всі знахідки і "зафіксувати факт несанкціонованого стеження за кандидатом у президенти України".

У самого "шпигуна" знайдено спецперепустку на безперешкодний проїзд та посвідчення співробітника МВС.

"Подібні дії щодо кандидата в президенти заборонені законом, якщо немає на це відповідної санкції", - зазначила Геращенко. Вона повідомила, що ні сам Ющенко, ні співробітники Управління держохорони, які постійно його супроводжують, не зверталися з проханням про підсилену охорону.

Очевидно, що ці події вивели Ющенка із рівноваги – і він вдруге з часів "Білоконя й параши" перейшов на непарламентську лексику. За повідомленням очевидців, коли від одного із міліціонерів стали вимагати пояснень стеження, він "начал изображать припадок".

На це Ющенко заявив: "Доволі символічно, що цей інцидент трапився під час акції "Очистимо Україну від бруду", бо подібні люди у погонах теж оскверняють не лише свої структури, а і закон, і країну в цілому. І цей офіцер, який зіграв в зомління, аби не показувати своє посвідчення, насправді просто наклав у штани, бо він знає, що служить паханам, а не закону", - сказав Ющенко.

P.S. Станом на 18 годину – закінчення робочого дня в держустановах – міліція ніяк не коментувала події навколо Ющенка.

"5 канал" повідомив, що у кримському управлінні міліції спростували факт стеження за Ющенком. У центрі громадських зв'язків МВС "Українській правді" повідомили, що теж нічого не можуть сказати з цього приводу. "Якщо буде воля керівництва і вони захочуть це прокоментувати – ми відразу ж поширимо їх заяву", - запевнили там.

Читайте також:

ЮЩЕНКО: ОФІЦЕР, ЯКИЙ ЗА МНОЮ СТЕЖИВ, НАКЛАВ У ШТАНИ

ЗА ЮЩЕНКОМ ОРГАНІЗУВАЛИ СТЕЖЕННЯ

Ющенко каже, що Білоконю "місце біля параші", а СДПУ(о) – фашисти


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування