Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА І ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Субота, 23 жовтня 2004, 23:44
У суботу вночі переодягнена міліція побила демонстрантів, які перебували під ЦВК.

Близько 22:50 колона, в якій було приблизно п’ятдесяти людей, підійшла до ЦВК. Після цього хлопці з колони кинулися в розсипну – ліворуч і праворуч до сходів ЦВК.

Там стояли пікетувальники, що чекали на рішення засідання ЦВК щодо утворення додаткових виборчих дільниць у Росії. Молодики почали бити мирних демонстрантів молотками і пляшками.

Троє з нападників були затримані депутатами Давідом Жванією, Юрієм Павленком і Олександром Третьяковим, повідомляє сайт штабу Ющенка.

Двоє з них мали посвідчення міліцейського спецпідрозділу і табельну зброю – тому є підозра, що колони войовничих молодиків є переодягненими міліціонерами.

Команди правоохоронцям віддавало керівництво з ресторану "Марокана", розташованого на вулиці Кутузова на перехресті з бульваром Лесі Українки. Затриманих нападників поклали на підлогу в холі ЦВК.

Біля ЦВК – чотири швидкої допомоги і одна – міліції. Одного з поранених демонстрантів, у якого розбита голова, повезли в лікарню.

За словами присутніх журналістів, до з вулиці до фоє ЦВК зайшли депутати Зінченко і Червоненко, які заявили, що їх побив спецпідрозділ "беркут".

Депутати Зінченко і Третяков також змогли затримати начальника київського УБОЗу Гошовського, який, за їх словами, керував спецоперацією нападу на демонстрантів.

При спробі кандидата в президенти Віктора Ющенка вийти із ЦВК він наштовхнувся на кільце омону. Ющенко спробував роз'єднати омонівців, які почали його відштовхувати.

Після цього зав'язалася бійка між депутатом Порошенком і омонівцями. Все це відбувалося в присутності депутатів-нашоукраїнців Третякова, Зінченка і Червоненка.

Появу омону під ЦВК пояснюють тим, що він приїхав на виклик депутатів, які заявили про побиття демонстрантів з боку переодягненої міліції.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...