Янукович дебатуватиме після того, як Ющенко вибачиться і потисне йому руку

Вівторок, 9 листопада 2004, 10:30
Віктор Янукович і його штаб ніколи не відмовлялися від проведення теледебатів з Віктором Ющенком, однак висувають умовою їхнього проведення вибачення з боку лідера "Нашої України" перед Януковичем "за особисті образи", заявляє керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко.

"Хочемо проведення дебатів, але хочемо відновлення справедливості, і щоб Ющенко вибачився перед Януковичем за особисті образи", - заявив він у вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам.

За словами Тігіпка, послідовність дій приблизно така: спочатку Ющенко вибачається, потім кандидати потискають один одному руки, а потім іде докладна розмова про всі економічні й соціальні питання, не виключаючи також обговорень аспектів особистого життя.

Тігіпко підкреслив, що Янукович у всіх своїх виступах поводився "абсолютно коректно" щодо свого опонента, у той час як "практично на всіх своїх виступах Ющенко особисто ображав Януковича".

Відповідаючи на запитання журналістів про реакції на відповідні обвинувачення штабу Ющенка в особистих образах їхнього кандидата з боку команди Януковича, Тігіпко сказав: "Ніхто не розбереться, де яка команда".

Глава штабу також відзначив, що особисті вибачення Ющенка перед Януковичем не буде "проявом слабості". "Це лише підсилює позиції", - додав він.

Тігіпко також повідомив, що штаб Януковича повідомляє про ініціативу, відповідно до якої всі журналісти будь-яких видань можуть звертатися в штаб кандидата зі своїми питаннями, і там обіцяють дати на них докладні відповіді.

"Ми маємо намір зробити все, щоб виборці одержали відповіді на будь-які питання", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас штаб Віктора Ющенка продовжує наголошувати на готовності взяти участь у дебатах з Віктором Януковичем.

Як заявляє довірена особа Ющенка Микола Томенко, штаб Ющенка готовий сприйняти заклик Януковича "дебатувати справами".

"Більше того, лідери опозиції давно пропонують своєму опоненту відкриту дискусію щодо деяких його "справ". Йдеться, зокрема, про дві кримінальні справи, за які Віктора Януковича було засуджено, та дві, які за інформацією ЗМІ було закрито", - зазначив Томенко в коментарі, поширеному прес-службою депутата.

За його словами, вони готові дебатувати з Януковичем "і словами, і справами".

"Однак, якщо прем’єр мав на увазі кримінальні справи, то це, за висловлюваннями самого голови уряду, справді "дискусія в одну сторону". Адже Віктор Ющенко ніколи не був засудженим і не має судимостей", - зазначив Томенко.

Депутат наголошує на тому, що суспільство має знати подробиці кримінального минулого прем'єр-міністра. Він нагадав, що нардеп Григорій Омельченко декілька разів звертався до Януковича з депутатськими зверненнями щодо його судимостей.

Але всупереч чинному законодавству, Янукович так і не надав відповідь на два депутатських звернення (від 29 липня і 30 серпня 2004 року) про надання засвідчених копій судових рішень та інших документів про його колишні судимості.

"Оскільки українське суспільство й досі не має повної біографії кандидата у президенти Віктора Януковича, то, на мою думку, він сам мусить розпочати цю дискусію про свої "справи", оскільки закликає дебатувати справами, а не словами", - зазначив Томенко.

Як відомо, Янукович поки що не погодився на дебати, заявивши, що дебатуватиме "справами".

Читайте також:

ДЕБАТІВ НЕ БУДЕ. ЯНУКОВИЧ НЕ ВМІЄ ГОВОРИТИ МОВОЮ ЮЩЕНКА


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...