Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко потрапив у списки СБУ і зрозумів характер домогосподарок

Вівторок, 8 листопада 2005, 17:44

Екс-віце-прем'єр Микола Томенко обвинуватив екс-першого помічника президента Олександра Третьякова і екс-секретаря РНБО Петра Порошенка в причетності до бензинової і цукрової кризи.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", яке буде опубліковане в середу.

"Бензинова криза "імені Третьякова". Ця криза - на його совісті", - сказав Томенко.

За його словами, коли уряд Тимошенко збирав росіян нафтотрейдерів, "вони сказали, що є деякі проблеми, але вони готові жити за українськими законами".

"Коли ціни повернулися на колишні позиції, вони пішли до Третьякова, і він переконав президента, що з ними треба домовлятися по-іншому".

"Не знаю, як по-іншому – це, може, прокурор скаже – але, зрештою, була створена робоча група на чолі з Третьяковим, яка встановила ціни на бензин і фактично перепідкорила собі уряд", - сказав Томенко.

"Далі - цукрова криза "імені родини Порошенка і цукрового бізнесу", м'ясна – "імені українських поміщиків, які працюють на м'ясному ринку", - відзначив екс-віце-прем'єр.

Томенко також розповів, що він на своїй посаді мав займатися координацією діяльності медіа-простору. За його словами, їх "цілком витиснули з цієї сфери".

"Усі пропозиції уряду до складу Національної ради по телебаченню і радіомовленню, підписані прем'єром і віце-прем'єром, не узгоджувалися з ним взагалі. Тобто в Нацраду увійшли друзі Третьякова, Порошенка або їхні "підшефні", - розповів він.

Томенко також вважає, що судячи "з багатьох рішень, які сьогодні приймає президент", "хто перший пробіг через його кабінет, хто перший приніс йому документи, то рішення і підписується".

"Наприклад, історія з призначенням генпрокурора. Таке враження, що хтось прийшов і сказав, що найкращий кандидат – Василь Присяжнюк. А потім з'явився хтось інший, котрому удалося переконати президента вибрати Олександра Медведька", - пояснив Томенко.

На питання про те, чи прийде він на святкування річниці революції, Томенко заявив: "Учора я зустрів хлопців зі Служби безпеки. Вони запитують: "Прийдеш на Майдан?" Я кажу: "Звичайно". Вони мені: "Ну, ви там обережніше – у нас уже є список, кого не можна пускати на трибуну. Ви в ньому перший".

Він упевнений, що велика частина партії "Реформи і порядок" підтримає на виборах Блок Юлії Тимошенко.

Також він розповів, що обговорюючи електорат блоку, вони знайшли, що є соціальна група, яка найменше довіряє Тимошенко – це домогосподарки.

"Вона запитує: "Чому?" - "Тому що ти - розумна і красива", - пояснюю. В Україні існує упередження, що жінка не може бути одночасно красивою і розумною. Але Тимошенко є одночасно і красивою жінкою, і сильним політиком", - сказав він.

На питання про свої "гріхи", він відповів: "В Афганістані заразився страшною "хворобою" – російським матом. Це дуже погана річ, і чесно кажучи, я від цієї хвороби ще не вилікувався. У мене є ще один дуже великий недолік – як гуманітарій дуже погано розбираюся в техніці й у будь-яких господарських справах".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: