Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія забирає собі туркменський газ для України?

Неділя, 1 січня 2006, 13:50

На баланс "Газпрому" надходить зараз весь обсяг експорту туркменського газу.

Про це заявив журналістам у неділю офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Говорячи про поставки туркменського газу на адресу України, Купріянов заявив: "У нас є підтвердження туркменської сторони відносно обсягів поставки газу "Газпрому" у першому кварталі з розбивкою подобово. Весь обсяг туркменського газу зараз надходить у баланс "Газпрому".

В той же час, у Міністерстві палива й енергетики України агентству "Інтерфакс-Україна" прокоментували, що "Газпром" фактично почав несанкціонований відбір призначеного для України туркменського природного газу, що транспортується по території Росії.

"Газпром", який неодноразово звинувачував українську сторону в несанкціонованому відборі газу, призначеного для європейських споживачів, сам почав несанкціонований відбір газу, тим самим порушивши зафіксовані в міждержавних угодах і контрактах гарантії по транзиту середньоазіатського газу для України по території Росії", - відзначив співрозмовник агентства.

Угодою між Кабінетом міністрів України й урядом РФ про додаткові заходи з забезпечення транзиту російського природного газу по території України від 4 жовтня 2001 року визначено, що російська сторона гарантує транзит середньоазіатського природного газу для газопостачання споживачів України.

Відповідно до пункту 7 статті 3 Контракту між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про обсяги й умови транзиту російського природного газу через територію України на період з 2003 по 2013 роки від 21 червня 2002 року, сторони домовилися, що "Газпром" забезпечить транзит по території Росії закупленого "Нафтогазом України" середньоазіатського газу й передасть його НАКу на кордоні Росії з Україною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...