КПУ І СДПУ(о) ПІДОЗРЮЮТЬ БРАТА ЮЩЕНКА У ЗВ’ЯЗКАХ з "РОСУКРЕНЕРГО"

Четвер, 19 січня 2006, 10:15

Депутати з СДПУ(о) Ігор Шурма і комуніст Олександр Голуб оприлюднили копії платіжок про перерахунок грошей фірми "РосУкрЕнерго" на дві структури в Об'єднані Арабськи Емірати та США.

Депутати підозрюють, що до цих фірм має стосунок брат президента Петро Ющенко.

"Це копії платіжних документів, які вимагають перевірки. З них випливає, що на дві фірми в Дубаї та Портленді "РосУкрЕнерго" 3 січня перерахував відповідно 53 і 12,3 мільйони доларів", - сказав Шурма на прес-конференції в парламенті.

За словами депутата, 53 мільйони отримала фірма з назвою "Петрогаз", а 12,3 – фірма "Refin Commercial Company", зареєстрована в штаті Орегон, яка має рахунок в естонському банку "Hansabank".

На підтвердження підозр зв’язку між "Петрогазом" і Петром Ющенком Шурма навів лише статтю з невідомого досі французького сайту "Ukraine intelligence".

В цій публікації сказано, що "згідно з інформацією з банківських джерел, близьких до СБУ, "Петрогаз" пов’язаний з Петром Ющенком (братом президента), а "Reefing commerce company" – частина обширних офшорів".

Шурма пояснив, що йому невідомо про засновників цього сайту, а Голуб зазначив, що не знає, чи мають стосунок до нього брати Арфуши.

За словами Шурми, цей сайт вони знайшли, коли почали шукати в Інтернеті згадки про фірми, що значилися в отриманих ними копіях платіжок.

Депутат також пояснив, що платіжні документи потрапили до них у загальній кореспонденції, яка щодня надходить на ім'я фракції.

Він додав, що "не може сказати, чи правдиві ці звинувачення". "Мова йде не про звинувачення, а про те, щоб президент дав доручення розібратися в ситуації", - сказав депутат.

"Ми звертаємося до президента, що, оскільки є звинувачення його найближчого оточення, він має дати доручення правоохоронним органам і СБУ розібратися, наскільки ця інформація є носієм правди, або це нагнітання напруги напередодні виборів", - сказав Шурма.

У свою чергу депутат Голуб додав, що розслідуванням цих платівок має зайнятися комісія, яка зараз займається фінансуванням компанії Ющенка Борисом Березовським (її очолює комуніст Соломатін).

Як відомо, у вівторок штаб "Нашої України" попереджав про підготовку кампанії з компрометації Петра Ющенка та прив’язки його до "РосУкрЕнерго".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування