Червоненка збираються звинуватити в корупції через особисту неприязнь?

Середа, 17 січня 2007, 10:13

Щодо глави Запорізької облдержадміністрації Євгена Червоненка мають намір скласти протокол про корупцію.

Відповідне рішення було ухвалено на закритій нараді відділу держслужби у боротьбі з економічними злочинами УМВС України в Запорізькій області ввечері 15 січня, повідомляє Комерсант-Україна із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За його словами, міліція має у своєму розпорядженні дані про корупційні дії губернатора. Справою у відношенні Червоненка нібито буде займатися начальник ОДСБЕЗ Костянтин Скачко.

Відповідні вказівки він одержав особисто від начальника УМВС у Запорізькій області Віктора Ольховського, стверджує джерело.

Приводом для складання протоколу про корупцію має стати той факт, що Червоненко більше року проживає в особняку на території службової бази обласного УМВС, відмовляючись сплачувати комунальні послуги й оренду приміщення.

Таким чином, за словами джерела, керівництво відомства відреагувало на чергову заяву Червоненка про незадовільну роботу міліції в період новорічних і різдвяних свят, адресовану Ольховському.

15 січня в Запорізької ОДА відбулася розширена нарада за підсумками роботи силових структур за два тижні нового року. На неї були запрошені представники прокуратури й органів внутрішніх справ. На нараді Червоненко жорстко розкритикував роботу силовиків.

За даними видання, уже ввечері після наради в кабінеті Ольховського відбулася закрита нарада керівників ключових підрозділів обласної міліції. На ньому було прийнято рішення "пустити в хід" наявні в працівників ОДСБЕЗ матеріали у відношенні Червоненка.

У коментарі виданню Ольховський заявив, що про підготовку протоколів про корупцію у відношенні Червоненка йому нічого не відомо.

"Якщо хтось зі співробітників і одержав таку інформацію, він її перевірить. У випадку підтвердження одержить процесуальні докази, і тільки після цього може бути складений протокол про корупцію або порушена кримінальна справа. Але на сьогоднішній день у нас такої інформації немає", – сказав він.

У свою чергу Червоненко, довідавшись про причину, через яку проти нього може бути підготовлено протокол про корупцію, запевнив, що справно сплачує комунальні послуги й орендну плату.

Конфлікт між Червоненком й Ольховським продовжується вже більше року. Губернатор звинувачує головного міліціонера в незадовільній роботі і відсутності координації дій з облдержадміністрацією.

"Претензії до МВС викликані винятково особистою ворожістю. Мені так здається, що якісь проблеми були в дитинстві, і тепер, одержавши відповідальну посаду, він (Червоненко) намагається відігратися на міліції", – заявив Ольховський.

У свою чергу, Червоненко стверджує, що претензії до керівництва міліції Запорізької області об'єктивні: "Це маячня, при чому тут особиста неприязнь? Чомусь і з СБУ, і з прокуратурою, і з податковою, і з митницею – з усіма в області в мене прекрасні взаємини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування