Балога розсекретив останній корупційний "хапок" Януковича і К°

П'ятниця, 15 червня 2007, 11:29

Голова секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що коаліція і уряд перетворили державні закупівлі на "грандозну лобістсько-корупційну комбінацію".

Так він прокоментував пропозицію уряду та парламентської коаліції щодо ухвалення нових змін до закону про державні закупівлі, повідомляє прес-служба президента.

"По суті, йдеться про спробу узаконити корисливі прагнення відомих діячів із урядово-коаліційного угруповання, які під завісу свого перебування при владі прагнуть пристебнути до власної кишені мільйони і мільйони бюджетних гривень. Всім відомо, що коаліція вже давно перетворила держзакупівлі на грандіозну лобістську і корупційну комбінацію, де масштаб незаконних оборудок обчислюється астрономічними сумами", - сказав Балога.

Керівник секретаріату президента нагадав, що минулого року президент відмовлявся підписувати ухвалений Верховною Радою закон про закупівлі товарів і послуг за державні кошти, вважаючи непрозорими запропоновані механізми.

"Однак Кабінет Міністрів продовжував наполягати на своєму і переконував у винятковій необхідності запропонованих нових правил гри. Зрештою, глава держави підписав закон, одержавши запевнення уряду у наведенні ладу в державних закупівлях", - сказано у повідомленні.

Тепер, на думку Балоги, "урядово-коаліційний тандем вибудував всю архітектуру держзакупівель під свої інтереси".

"На всіх більш-менш значущих посадах у структурах, які приймають рішення у цій сфері, перебувають вірні люди з одного політичного табору. Президент на останній прес-конференції привселюдно називав усі ключові фігури", - сказав він.

За словами Балоги, "необхідність у нових змінах до закону про державні закупівлі, яка виникла всього через півроку після ухвалення попередніх, пояснюється нової хвилею лобізму".

"Враховуючи, що депутати-соціалісти, які завжди голосували на підтримку непрозорих схем або самі були їх авторами, втратили надію потрапити до Верховної Ради шостого скликання, у корисливців-комбінаторів почалася паніка. Тому під виглядом підвищеної турботи про державні інтереси робиться примітивна спроба узаконити останній хапок", - сказав він.

Балога наголосив, що зміни до закону про держзакупівлі потрібні, і вони неодмінно будуть ухвалені.

"Однак це зробить новий депутатський корпус. Ніякого голосування у розпущеній і неправочинній Верховній Раді не буде", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування