Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета Януковича просто надрукувала конфліктний закон, і він безсилий?

Вівторок, 10 липня 2007, 09:42

Заступник головного редактора "Урядового кур’єра" Леонід Самсоненко заявляє, що газета в понеділок надрукувала не закон "Про внесення змін до закону України про закупівлю товарів та послуг за державні кошти" від 19 червня, а лише "матеріал про зміни до закону".

"Газета "Урядовий кур’єр" вийшла в понеділок накладом 10 000 екземплярів. Мала бути надрукована в повному обсязі, але був зупинений друк", - зазначає він на сторінках газети "Дело".

За словами Самсоненка, у видавництві "Преса України" посилаються на ухвалу господарського суду Києва від 6 липня про заборону "друкувати та випускати у світ" видання "Голос України", "Урядовий кур’єр", "Офіційний вісник України", "Відомості Верховної Ради України" із текстом закону "Про внесення змін до закону України про закупівлю товарів та послуг за державні кошти" від 19 червня 2007 року.

"Справді, напередодні до редакції надійшов матеріал про зміни до закону, який надіслала нам прес-служба Верховної Ради для друку, а опозиція сприйняла це як офіційну публікацію, яка набуває сили закону", - зазначає Самсоненко.

За словами головного редактора "Урядового кур’єра" напередодні до редакції приїхав депутат 5 скликання від БЮТ Сергій Осика "із ухвалою суду з’ясувати ситуацію".

"Наші юристи пояснили йому, що це тільки інформаційні матеріали і фотокопії закону з приписом, що це неможна вважати офіційною публікацією. Він погодився, на тому й розійшлися. Ми спокійно здали номер до видавництва, яке й запустило друк. Ну а потім його хтось-таки зупинив", - повідав Самсоненко.

Самсоненко зазначив, що "незадовго до цього з’явився указ президента про зупинення дій указу президента від 10 червня 1997 року №503 до відкриття першого засідання Верховної Ради наступного скликання", в якому йдеться про порядок офіційного оприлюднення законів, нормативно-правових актів Верховної Ради.

"Це значить, що закон, прийнятий "скороченою" Верховною Радою, без підпису президента чинності не набуває", - заявляє Самсоненко.

Раніше перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров назвав закон про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" від 19 червня чинним, оскільки "Урядовий кур'єр" зміг надрукувати 5 тис. накладу з його текстом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування