Генпрокуратура вимагає у Росії трьох людей зі справи про отруєння Ющенка

Четвер, 13 вересня 2007, 11:25

Генпрокуратура України в документах, що скеровані до генпрокуратури РФ, просила допитати в якості свідків у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, трьох людей, що проживають на території Росії.

Про це пише газета Комерсант-Україна із посиланням на джерело у Генпрокуратурі.

За словами джерела, що близьке до слідства, у запиті, скерованому на адресу російської генпрокуратури, містяться прізвища Володимира Сацюка, Тараса Залесського та Олексія Полєтухи.

Як відомо, Сацюк у 2004 році був заступником голови СБУ. Ющенко неодноразово заявляв, що його було отруєно 5 вересня 2004 року під час вечері на його дачі.

Тарас Залесський, помічник Сацюка, також був присутній на цій вечері. Слідство вважає (ця версія підтверджується допитами кількох свідків), що саме Залесський підносив до столу, за яким вечеряв Ющенко, тарілки з пловом, в одній з яких і знаходився діоксин.

Версію слідства щодо ролі Олексія Полєтухи в отруєнні Ющенка встановити не вдалося. Його ім'я до сьогоднішнього дня у зв'язку з даною кримінальною справою у пресі не згадувалося.

Джерела у ГПУ відмовились від коментарів, а один зі співрозмовників заявив, що Полєтухи немає в числі свідків, сприяння у допиті яких Україна вимагає від Росії.

Між тим інформацію про те, що Полєтуха знаходиться в числі підозрюваних, в середу підтвердили двоє близьких соратників Ющенка.

Відомо, що Полєтуха був помічником Сацюка і працював у підконтрольних йому комерційних структурах, коли останній займався бізнесом до свого призначення в СБУ.

Однак у 2001 році Полєтуха був оголошений у розшук в зв'язку із фінансовими порушеннями, що були скоєні ним на посаді заступника голови правління банку "Україна", і залишив територію країни.

"Станом на 12 вересня 2007 року громадянин України Полєтуха Олексій Володимирович знаходиться у міжнародному розшуку. Ініціатор розшуку – управління СБУ міста Києва. Запобіжний захід – арешт", – заявив начальник українського бюро Інтерполу Ростислав Вергелес.

Видання припускає, що на момент отруєння Ющенка Полєтуха також був відсутній на території України. У такому випадку можна припустити, що його участь обмежується доставкою діоксину з Росії на територію України.

Опосередковано це підтвердило одне з джерел, що близьке до розслідування кримінальної справи: "Якщо я скажу, де він (Полєтуха) знаходився на момент отруєння Віктора Ющенка, вам одразу стане зрозумілою його роль у цьому злочині".

Втім, у слідчих ГПУ немає гарантій того, що навіть за сприяння російської генпрокуратури їм вдасться допитати всіх розшукуваних свідків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:15
Президента Чехії госпіталізували після аварії
01:25
Польща та Греція направили до Єврокомісії листа: просять загальноєвропейську систему ППО
00:44
фото, відеоГлава Нацполу живе у будинку подруги, а сестра торгує пальним із фігурантами справ поліції – ЗМІ
00:43
У Харкові через нічне влучання пошкодженні будинки
00:22
Генштаб: Найгостріша ситуація на Куп’янському та Покровському напрямках
00:10
відеоШуфрич сховав родину в Угорщині та переписав активи на підставну особу – розслідування
00:05
хокейЧехія сенсаційно вибила США, Швеція дотиснула Фінляндію у чвертьфіналі чемпіонату світу
23:39
Ще одне знайоме обличчя. Історія Стіни пам’яті загиблих за Україну
23:31
Новини економіки 23 травня: Кабмін працює над підвищенням податків, удар по друкарні видавництва Vivat
23:09
Зеленський: Україна та Норвегія фіналізували текст двосторонньої безпекової угоди
Усі новини...
Реклама: