У Вінського кажуть, що аварійного стану у літака Ющенка не було

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 12:39

Комісія Мінтрансу зі з’ясування обставин інциденту з літаком президента Віктора Ющенка встановила, що на момент аварійної посадки він знаходився у придатному стані.

Про це повідомив журналістам заступник міністра транспорту Олександр Давидов.

"Що стосується технічного стану, на який посилався екіпаж – це не підтверджується. Ми перевірили всі агрегати, на які казали, що вони несправні – вони були справні", - сказав він.

Давидов також повідомив, що літак, на якому прем’єр Юлія Тимошенко мала вилетіти до Москви, не був резервним літаком для Ющенка.

"Не було резервного літака ні під виліт президента, ні під виліт прем’єр-міністра. Це грубе порушення правил і вимог до літерних рейсів", - сказав він.

"Коли цей літак, на якому мав летіти прем’єр, був взятий резервним для президента, - це грубе порушення для таких видів польотів", - додав Давидов.

За його словами, у Тимошенко "не мали права забирати літак".

Відповідаючи на запитання журналістів, Давидов також повідомив, що в минулому він очолював авіакомпанію "ЄСУ-авіа", яка входила в корпорацію Тимошенко "Єдині енергетичні системи".

При цьому він відмовився відповідати на питання, чиїм літаком Тимошенко дісталася Москви.

"Я це не можу коментувати", - сказав Давидов.

Як відомо, у четвер літак Ющенка, який прямував до Львова, здійснив аварійну посадку в аеропорту "Бориспіль". Після цього Ющенко пересів на літак, який був підготовлений для польоту прем’єра Юлії Тимошенко до Москви, оскільки той був резервним.

За словами керівника Управління державної охорони Валерія Гелетея, літак Тимошенко виявився резервним для Ющенка через те, що з 5-ти літаків, які обслуговують високопосадовців, справними на той момент були тільки 3. при цьому Гелетей зазначив, що така ситуація передбачена всіма інструкціями і нормативно-правовими актами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування