Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО: "МАНІПУЛЯЦІЇ" ТИМОШЕНКО ЗАГРОЖУВАЛИ ХАОСОМ

П'ятниця, 19 грудня 2008, 15:18

Президент Віктор Ющенко вважає неприпустимим перетворювати фінансову стабільність держави на заручника політичних маніпуляцій, якими вважає останні заяви прем'єра Юлії Тимошенко щодо дій Національного банку.

Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова після завершення зустрічі президента із Радою банкірів, інформує прес-служба президента.

"Президент вважає неприпустимим перетворювати фінансову стабільність держави на заручника політичних маніпуляцій. Саме політичними маніпуляціями глава держави вважає вчорашні безвідповідальні заяви прем'єр-міністра, які загрожували країні фінансовим хаосом", - сказала Ванникова.

За її словами, тільки завдяки жорстким фаховим діям вдалося втримати контроль над ситуацією, хоча й запізно.

Ця вина цілком і повністю лежить на Національному банку і Кабінеті міністрів, переконаний Ющенко.

"Президент в черговий раз нагадує уряду, що нині час взаємоузгоджених дій, а не сварок, піару чи бездоказових звинувачень. Уряд має нести свою частину відповідальності. Ніхто не знімав з уряду відповідальність за економічну ситуацію, яка формує фінансову і прямо впливає на курсову політику держави", - сказала прес-секретар Ющенка.

"Президент переконаний, що правоохоронні органи повинні продовжити розпочаті перевірки в банківській системі і жорстко покарати тих, хто займався спекуляціями", - наголосила Ванникова.

Президент вважає, що позитивна динаміка курсу гривні, яка спостерігається сьогодні на валютному ринку, засвідчила дієвість обраних фінансових механізмів та регуляторів, повідомила прес-секретар глави держави.

Над комплексом термінових антикризових заходів разом із президентом останній тиждень працюють керівництво НБУ та Мінфіну, Рада банкірів, зазначила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: