Хорошковський: СБУ виходить на реальну корупцію у Тимошенко

Середа, 11 березня 2009, 13:37

Перший заступник голови Служби безпеки України Валерій Хорошковський вважає логічною ініціативу БЮТ щодо позбавлення СБУ права розслідування кримінальних справ про корупцію у вищих ешелонах влади.

Про це він сказав на брифінгу у середу, коментуючи зареєстрований БЮТівцями Андрієм Портновим і Святославом Олійником проект змін до деяких законів щодо впорядкування повноважень СБУ у відповідності до Конституції.

"Усе правильно. Давайте позбавимо СБУ права займатися корупцією, тому що вона нарешті знайшла реальних корупціонерів", - сказав Хорошковський.

Він наголосив, що вперше в Україні СБУ "реально виходить на реальну корупцію у вищих ешелонах уряду, і це означає, що відомство може нарешті не за клерками ганятися, а довести (справу) до реального вирішення".

"Так давайте тепер позбавимо СБУ права цим займатися. З точки зору корупціонера все логічно", - сказав Хорошковський.

Він вчергове наголосив, що в нього немає особистої зацікавленості у суперечці щодо розмитнення газу.

"Я навіть знаю схему, за якою це робиться. Юлія Володимирівна завжди розмовляє мовою завдань. Вона сказала, що щось треба зробити, існує декілька команд, які, умовно кажучи, "себе продають", як забезпечити її бажання. Вони зробили відверту дурість, попалися на ній і тепер, не знаючи як викрутитися, шукають всі можливості, щоб якимось чином мене скомпрометувати", - сказав Хорошковський.

Як відомо, проектом змін БЮТівців, зареєстрованим у Верховній Раді, пропонується позбавити СБУ повноважень "щодо боротьби з корупцією, організованою злочинністю, контрабандою, економічними злочинами та інших не властивих цьому відомству функцій".

"Також СБУ позбавляється повноважень щодо порушення та розслідування кримінальних справ, що не стосуються питань національної безпеки України", - сказано у пояснювальній записці до проекту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування