Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку почали готувати імпічмент?

Четвер, 12 березня 2009, 11:42

Фракція Комуністичної партії у Верховній Раді закликає інші парламентські фракції підтримати її ініціативу щодо початку імпічменту президентові Віктору Ющенку.

Про це на прес-конференції сказав голова фракції КПУ Петро Симоненко, повідомляють Українські новини.

Він зазначив, що Компартія вже підготувала подання щодо початку відповідної процедури в парламенті.

"Учора (11 березня) я звернувся з офіційним листом до керівників всіх фракцій - до "регіоналів", "б’ютівців", до "Нашої України-Народної Самооборони" і Блоку Литвина із проханням висловити свою точку зору щодо цього подання", - сказав Симоненко.

Лідер КПУ підкреслив, що процедура імпічменту може бути почата після того, як під відповідним поданням поставлять свої підписи щонайменше 226 депутатів Ради.

Зі слів Симоненка, КПУ провела консультації з юристами, які прийшли до висновку, що чинного законодавства досить для початку такої процедури.

"Фахівці на підставі 111 статті Конституції, а також законів про міліції, про прокуратуру, про Службу безпеки висловлюють свою точку зору, що спеціального закону (про процедуру імпічменту) не потрібно приймати", - зазначив він.

Симоненко висловив надію на те, що фракції Ради підтримають ініціативу Компартії й процедура імпічменту буде почата найближчим часом.

Як відомо, у лютому депутат Ради, член ПР Нестор Шуфрич закликав фракцію Блоку Юлії Тимошенко почати збір підписів за створення тимчасової спеціальної комісії для проведення процедури імпічменту Ющенку через його відмову подати в Раду подання для зміни голови НБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування