Дурдинця оголосять у розшук

Середа, 13 травня 2009, 12:09

Заступник голови Служби безпеки України Тиберій Дурдинець, відповідно до постанов Печерського райсуду Києва, має бути затриманий, а його службовий кабінет і житло піддані обшуку.

Про це сказав заступник генпрокурора Ренат Кузьмін газеті "Сегодня".

За словами Кузьміна, постанови ухвалені за поданням Головного слідчого управління ГПУ в рамках справи за фактами невиконання судових рішень, незаконного порушення справ, а також призначення Дурдинця на посаду заступника голови Служби.

"Будучи відстороненим від службових обов'язків, він не тільки продовжував їх виконувати, але й відкривав кримінальне переслідування по низці комерційних структур, господарським, посадовим та іншим злочинам, не маючи на це жодного права", - стверджує Кузьмін.

"Народний депутат Юрій Кармазін подав на рахунок цього позов до Печерського суду, і той виніс рішення. Але Дурдинець не з’явився на бесіди з даного приводу до ГПУ, куди неодноразово запрошувався. Було порушено справу", - нагадав він.

"Протягом довгого часу ми не могли його знайти, хоча формально він нібито був на лікарняному. Будемо змушені оголосити його в розшук", - додав Кузьмін.

Заступник генпрокурора спростував версію про те, що дії ГПУ у відношенні Дурдинця пов'язані з нібито затіяною ним незаконною "прослушкою" Кузьміна.

"Це зовсім інша історія, з прослушкою не має нічого спільного", - запевнив він.

Джерело видання в СБУ заявило, що Дурдинця вже шукають.

Але за нього, на думку джерела, напевно заступиться секретаріат президента в особі глави СП Віктора Балоги, чиїм земляком по Закарпаттю є Дурдинець.

"Тиберія і поставили заступником до (голови СБУ Валентина) Наливайченка, щоб за ним доглядав", - каже співрозмовник у Службі безпеки України.

Він додає, що постанови Печерського суду, вочевидь, будуть оскаржені як "неадекватні", мовляв, керівництво спецслужби і так "співпрацює зі слідством".

Як відомо, Дурдинець став заступником голови СБУ в жовтні 2007 року замість Валерія Підболячного. До того він очолював УСБУ в Закарпатській області.

Частина депутатів заявляла, що призначення Дурдинця в СБУ відбулося з порушенням закону і не було погоджене з профільним комітетом Верховної Ради. Від президента Віктора Ющенка неодноразово вимагали звільнити Дурдинця з посади заступника голови СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування