Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЕКС-ПРЕЗИДЕНТ ВИБИВ СОБІ ПІВГЕКТАРА У VIP-ЗАПОВІДНИКУ

Середа, 19 серпня 2009, 19:04

Київрада виділила членам родини екс-президента Леоніда Кравчука по 10 соток землі у Конча-Заспі.

Копії рішень Київради про виділення земельних ділянок членам сім'ї Кравчука опинилися у розпорядженні видання "Газета по-київські".

18 червня столичні депутати вирішили виділити під будівництво приватних будинків по 10 соток землі в Голосіївському районі, на 24-му кілометрі Столичного шосе, п'ятьом Кравчукам: Антоніні Михайлівні, Андрію Олександровичу, Марії Вікторівні, Олені Анатоліївні та Марії Олександрівні.

За інформацією журналістів, землевласниками стали дружина першого президента, його невістка, онук з дружиною та онука.

Видання зазначає, що київська влада вирішила віддати Кравчукам під забудову землю будинку відпочинку "Конча-Заспа", попередньо вилучивши її у будинку відпочинку та перевівши у розряд земель малоповерхової садибної житлової забудови.

"Будинком відпочинку "Конча-Заспа" у всіх офіційних документах називається селище, у якому розташовані урядові дачі. Він розташований на території однойменного заповідника", - пише газета.

"Факти отримання землі відомими особами зазвичай привертають увагу "простих смертних" саме тому, що "маленьким українцям" у проханні про виділення безкоштовної землі, як це передбачено земельним законодавством, зазвичай відмовляють", - зазначають журналісти.

Сам Кравчук підтвердив виданню, що ділянки на Столичному шосе були виділені саме членам його родини.

"Згідно з Земельним кодексом, кожна людина в Україні має право на 15 соток землі, а в Києві - на 10 соток землі. І, згідно з цим кодексом, члени моєї родини звернулися до міськради з проханням надати їм земельні ділянки, та їх прохання було задоволене", - сказав екс-президент.

Кравчук вважає, що рішення було позитивним, оскільки усі півгектара, по суті, давно включені у територію, на якій стоїть його будинок.

"Частина цієї землі, приблизно 60 соток, я купив ще у 2002 році. Заплатив за неї 625 тис. грн. і побудував будинок, у якому зараз живу. Але я купив лише половину тої ділянки, яка зараз обгороджена парканом. Її загальна площа - близько 1,2 га", - пояснив він.

"Другу половину її зараз виділили членам моєї родини, згідно з Земельним кодексом. Зараз на цій другій ділянці нічого немає. Там стояв будинок, він розвалився. Якщо все буде добре, може, відбудую його на старому фундаменті", - сказав Кравчук.

За словами екс-президента, виділення цих п'яти ділянок він добивався два з половиною роки.

"Я пройшов абсолютно всі управління, у кожному платив у відповідності з прейскурантом. За кожну ділянку, за кожне деревце, яке там росте. Нікого не просив, щоб мені робили якісь пільги", - сказав Кравчук.

"Тільки у цьому році, у червні, з усіма позитивними висновками вийшов на земельну комісію і на сесію. Я звернувся особисто до Леоніда Михайловича, він розглянув матеріали і сказав: "Перший президент України і його родина мають право користуватися українськими законами", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...