Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє привести інвесторів "стройними рядами" – після виборів

Понеділок, 7 грудня 2009, 11:04
 

Уряд має намір започаткувати спрощення оподаткування для "перспективних регіонів".

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на урочистому зібранні з нагоди дня місцевого самоврядування в Києві.

Тимошенко сказала, що хоче змінити термінологію, за якою депресивні регіони будуть називатися "перспективними".

Також вона заявила про намір ухвалити закон щодо спрощення податкового навантаження, що в свою чергу має призвести до притоку інвестицій у відповідні регіони.

"Я не хочу, щоб деякі наші громади називали депресивними. Я хочу прийняти спеціальний закон про перспективні регіони і для таких регіонів створити спеціальну податкову систему", - заявила прем'єр.

"Ця система передбачатиме від інвесторів сплату тільки двох податків - плату за землю і податок на доходи фізичних осіб. Все інше - вільне від будь-яких податків", - пояснила вона.

За словами Тимошенко, у таких регіонах мають бути створені митні території для того, щоб зберегти конкуренцію всередині країни.

"Але для реалізації на експорт буде повне звільнення від податків. Це значить, що в такі регіони інвестори підуть "стройними рядами", - запевнила прем'єр.

Тимошенко запевнила, що провела численні розмови з інвесторами з цього приводу і вони готові вкладати "сотні мільярдів доларів" у разі прийняття такого законопроекту.

"Він (законопроект) сьогодні готовий і ми будемо через одне засідання уряду його розглядати і вносити до парламенту. І це буде перший закон, який ми приймемо одразу після того, як завершаться президентські вибори", - запевнила прем'єр.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування