БЮТівці відхрещуються від звинувачень однопартійця в організації "лохотронів"

Понеділок, 14 грудня 2009, 10:01

Депутати від БЮТ Сергій Соболєв і Сергій Терьохін заперечують свою причетність до "Української національної лотереї".

Про це вони сказали "Делу", коментуючи звинувачення на їхню адресу з боку однопартійця Антона Яценка.

"Я вперше чую про таку компанію, як "УНЛ". Ні я, ні мої родичі не мають до неї відношення!" - заявив Соболєв.

"Яценко дзвонив мені тиждень тому, говорив, що хоче подати законопроект про лотереї, і натякав на якісь чутки про компанії, що займаються лотереєю, проте я швидко закінчив з ним розмову", - додав він.

На думку Соболєва, заява Яценка пов'язана з тим, що він не допустив голосування по закону про державні закупівлі, вигідному для Яценка.

У свою чергу Терьохін також відхрестився від причетності до "УНЛ".

"Так, Яценко мені дзвонив на позаминулому тижні і погрожував, що якщо я не підтримаю його законопроект щодо держзакупівель, він знайде на мене компромат. Але мені це не страшно", - заявив депутат.

Разом з тим "Дело" пише, що ще рік тому у "Української національної лотереї" почалися проблеми з формуванням і розподілом джекпоту.

Тоді ця компанія повинна була розіграти рекордний джекпот своєї лотереї "Супер-лото" в 26 млн. грн. Однак організатори не стали чекати, коли джекпот буде зірвано і розподілили гроші на свій розсуд. У результаті 10 млн. грн. пішли на рахунок невідомої страхової компанії.

Мінфін оголосив, що спільно з Держказначейством та ГоловКРУ проведе перевірку діяльності УНЛ. У разі виявлення порушень міністерство повинно було позбавити ліцензії лотерейну організацію і доручити повернути гроші.

Протягом цілого року чиновники Мінфіну відмовлялися надавати звіти про результати перевірки.

За інформацією джерел газети у цьому відомстві, ініціатива перерахувати 10 млн. "УНЛ" якійсь страховій компанії належала Терьохіну.

Нібито це було необхідно для того, щоб гарантувати виплату джекпоту: якщо у лотерейників не вистачить коштів для виплати джекпоту, страхова компанія їх надасть.

Також співрозмовник зазначив, що дії "УНЛ" в оформленні договору зі страховою компанією були абсолютно законними, хоча і "некрасивими".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News