Шоу століття в Раді: яйця і димові шашки. Фото, відео

855 переглядів
572
Вівторок, 27 квітня 2010, 11:18

У вівторок стіни Верховної Ради пережили те, чого, здається, ще ніколи раніше не відбувалося.

Спочатку спікер Володимир Литвин вів засідання під яєчним обстрілом, гул сирен і вигуки "Ганьба!". Одне з яєць потрапило йому в око - не допомогли навіть парасольки, якими президію закривали охоронці.

Далі у сесійній залі розпочалися масові бійки. На 15-20 хвилині після початку засідання в опозиційному секторі щось задиміло. Як виявилося пізніше, це була димова шашка. Підозра впала на БЮТівців, однак вони стверджують, що димова шашка впала їм під ноги, і її кинув хтось з "регіоналів".

Втім, ще за кілька хвилин, у той же сектор впала ще одна димова шашка. Сесійну залу поглинув густий дим.

Проте це все не завадило Литвину поставити на голосування питання ратифікації угоди про продовження терміну перебування ЧФ Росії в Україні. Рішення було прийнято, незважаючи на те, що більшість депутатів перебували у той час біля трибуни, або брали участь у бійках.  

Зранку події в Раді розвивались наступним чином.  

8:50 - опозиціонери заходять до зали і накривають свої сектори державними прапорами. При цьому бютівці "випадково" прикривають прапорами кількох своїх депутатів, що дозволяє останнім залити клеєм гнізда для голосування.

"Домовленість була така: у вівторок зранку ми заходимо до сесійної зали і заклеюємо гнізда для голосування кожен у своєму секторі. У підсумку - регіонали голосували, сидячи у секторі НУНС. Тому тут два варіанти - або технічні служби швидко поміняли заклеєні гнізда, або вони (НУНС) взагалі їх не заклеювали", - розповідають бютівці

9:30 - у залі перебувають практично всі народні обранці. Опозиція оточує свої сектори, регіонали розташовуються на правому від президії флангу, біля трибуни всі перемішуються. У парламент прибувають Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко.

10:00 - до зали заходить Володимир Литвин у супроводі охорони з парасольками. Під крики: "Ганьба!" опозиціонери жбурляють у спікера яйця,  охорона захищає керманича, утворюючи скульптурну композицію: "Шербурзькі парасольки". Але кілька "снарядів" все-ж-таки потрапляють у ціль

10:10 - на підлозі в залі депутати підпалюють першу димову шашку. Опозиціонери відступають з лівого флангу до кулуарів, регіонали йдуть в атаку, яка відбивається БЮТівцями біля урядової ложі. Дим піднімається під купол, до ложі преси та гостей.

10:20 - на всіх фронтах практично безперервно виникають локальні депутатські бійки. Опозиція не має належної фізичної підготовки. Лідер групи "За Україну" В'ячеслав Кириленко у компанії кількох колег боронить перші три ряди сектору НУНС, вириває "з м'ясом" гніздо для голосування, за що отримує "на горіхи" від донецької інтелігенції.

10:25 - з'являються перші жертви битви: депутати НУНС Володимир В'язівський та Володимир Карпук мають розбиті скривавлені обличчя, Володимир Мойсик - розбиту губу, В'ячеслав Кириленко - гематоми на обличчі, Тарас Стецьків - розірваний светр.

10:30 - Хтось із депутатів, ймовірно, НУНСівець Андрій Парубій підпалює другу димову шашку, біля нього з'являються працівники пожежного підрозділу УДО з вогнегасниками, які намагаються загасити запали. Тим часом опозиціонери знову вибігають з зали, що дозволяє регіоналам здійснити другу, цього разу вдалу контратаку на опозиційний табір.

10: 35 - наступ ПР на місця у секторах НУ завершується перемогою. Литвин під парасолями проводить обговорення питання по ЧФ. БЮТівці намагаються завадити, у результаті чого численні тілесні ушкодження отримують Андрій Павловський, Юрій Прокопчук, Руслан Лук'янчук та Володимир Бондаренко.

10:40 - історичне голосування відбувається в момент, коли більшість депутатів не перебувають на своїх робочих місцях. Попри це, табло висвічує цифру у 236 депутатських голосів. Опозиція звинувачую коаліцію у фальсифікаціях, коаліція називає це "традиційними методами роботи"

10: 50 - у тих таки неприйнятних умовах коаліція практично без обговорення приймає держбюджет на 2010 рік. Крики, галас, шум бійки, димова завіса...

Ухваливши ще кілька законів депутати вирішують розійтися до 12 травня "осмислити" те, що відбулося.


 Фото Дмитра Ларіна

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 213.109.231.---Phonomaniac09.02.2012 01:22
Сейчас Саламатин дослужился уже до ...министра обороны!
IP: 77.90.252.---001bbh11.06.2010 03:27
Якщо Саламатін брав активну участь у побитті депутатів від опозиції то для нього мало одного "Укрспецекспорту". А враховуючи те, що він зять колишнього першого віце-прем'єра Росії Олега Сосковця, то йому взагалі треба 2-3 області під губернаторство віддати. Зароблені від продажу зброї мілліарди треба ж вивезти до Росії або до Кіпру. За задумом Партії Регіонів державу треба взагалі знищити. Тих людей які плюють на військову та оборонну безпеку держави, відстоюючи з кулаками пролонгацію іноземної військової бази, то таких ворогів суверенітету і безпеки призначають керувати торгівлею зброї. В чиїх інтересах буде працювати Саламатін? Однозначно не в інтересах України. Лише в своїх особистих інтересах, або навіть швидше в інтересах держави свого тестя, військову базу якої відстоював з піною на зубах. Згідно опитувань більшість українців проти пролонгації ЧФ РФ на українській землі. Але дорвавшимся до кормушки плювати на думку людей. Їм лиш би нахапати побільше, продаючи навіть святе… Проте
IP: 217.196.160.---set198216.05.2010 22:10
ПОЛІТИЧНИЙ БЛОКБАСТЕР УКРАЇНСЬКОГО БОМОНДУ http://www.ex.ua/view/522691 НЕДОТОРКАНІ
IP: 217.196.160.---set198216.05.2010 22:01
www.balagan.fm КООПЕРАТИВ УКРАЇНА
IP: 95.135.88.---paraZit13.05.2010 23:29
Таких депутатів гнати преба в шию !!!!!
Насам перед потрібно змінити пріорітети вісування кандидатури на мандат ДЕПУТАТА та зняти з них НЕДОТОРКАНІСТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ця людина немає мати нічого спільного з БІЗНЕСОМ та яка непритягувалась до кримінальної відповідальності!
насамперед ДЕПУТАТА має дбати про НАРОД який живе та проживає на території УКРАЇНИ !!!!!
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації