У Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

189 переглядів
39
Субота, 4 травня 2013, 16:19

Тисячі людей у ​​Велику суботу стали свідками дива сходження благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Священний вогонь з'явився у вівтарі під час молитви патріарха Єрусалимського Феофіла, як це буває щороку напередодні православного Великодня.

Після сходження вогню патріарх передав його віруючим, які запалили від нього зв'язки з 33 свічок - за віком Христа.

Від священного полум'я віруючі запалили лампади, щоб донести вогонь до своїх будинків, передає Інтерфакс-Україна.

Диву сходження вогню передувала складна церемонія: двері вівтаря, або кувуклії - невеликої каплиці, в якій знаходиться Гроб Господній, - опечатали великою восковою печаткою на знак того, що її огляд закінчено, і в ній немає нічого, що дозволило б Єрусалимському патріархові запалити вогонь звичайними засобами.

До цього моменту храм був заповнений віруючими - як місцевими православними арабами, так і прочанами з різних країн. Великі групи віруючих традиційно прибувають в ці дні на Святу Землю з країн пострадянського простору.

Незабаром після опечатування Кувуклії в храм вбігла православна арабська молодь, чия присутність є обов'язковою. Молоді люди сиділи на плечах один в одного, просячи Богородицю і Господа, щоб вони дарували благодатний вогонь, і викрикуючи: "Наша віра - права, наша віра - православна".

Незадовго до появи патріарха Феофіла була знята печатка з дверей кувуклії, а в печеру внесли велику лампаду і 33 свічки. Потім патріарх зайшов усередину. Всі почали чекати. Присутні молилися, просячи дарувати вогонь. Молитва тривала до тих пір, поки не сталося чудо.

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 93.75.183.---Anzhela..
Одним словом, ніхто з Православних Владик і не приховує, і не приховував, що ніякого ЧУДА немає. Це природне світло. Єдине, що цю правду не сильно спішать розповідати. Це як один архімандрит мені сказав про те, чому священство приховує від своїх вірян спасіння вірою у Ісуса Христа: "Священство знає, що спасаються вірою в Христа, але на ділах наполягають, щоб народ не розслаблявся". Ось так само й тут священство знає, що ніякого чуда немає, але ж паломників чимось привабити треба, от і підтримують байку....
IP: 188.230.45.---VLviv..
Алоїзович: Атеїсти більшовики за 70 років вбили і скалічили більше.
Це не виправдовує брехню церковників щодо "чудес" та "мощей". Вбивали і ті і інші, якщо хтось більше вбив, це не виправдовує тих, хто менше вбив.
IP: 178.137.5.---Star Ruslan..
Вопрос о благодатном огне очень непрост и весьма деликатен. Не соглашусь с теми кто считает это обманом во благо. "Дьявол - лжец и отец лжи" гласит Святое Письмо, потому и от "худого дерева вряд ли будут добрые плоды". Здесь возможно только два варианта: 1.Огонь является подлогом, а следовательно Православие уподобилось первосвященнику сделавшему идола во время краткого восхождения Моисея на гору Синай. В таком случае церковь поражена и являет собой явное и неприкрытое зло и лицемерие. 2.Чудо реально происходит. В этом случае, Православие является самой чистой и праведной религией в христианском мире, которую жалует своим непосредственным вниманием сам Господь. Ну а дальше, каждый решает для себя: в каком варианте больше правды, веры, чистоты и святости....
IP: 195.16.77.---obama-2..
Дуже шкода тих хто не вірить в Чудо, покайтесь !!!!! Нехай допоможе Вам Господь і простить Вас! Христос Воскрес ! Всіх зі святом!
IP: 194.213.104.---Prescience..
obama-2: Дуже шкода тих хто не вірить в Чудо, покайтесь !!!!! Нехай допоможе Вам Господь і простить Вас! Христос Воскрес ! Всіх зі святом!
Христос Воскрес! Всіх я Вітаю і Веселих свят бажаю Тих Всіх Хто в серці й душі не камінь носить: "аружія і воіни " або злодієм є. А Любить Україну її Мову й Народ. І в Бога я Прошу Хай Мир Спокій Благодать зійдуть на Землю її віднині і нахзавжди.
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації