Заява Президента України з приводу ситуації в Дебальцевому

123 перегляди
20
АПО
Середа, 18 лютого 2015, 13:48

Вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні Сили України разом з Національною Гвардією завершили операцію з планового та організованого виводу частини підрозділів з Дебальцевого. Ми можемо сказати, що вже станом на зараз вийшло 80% частин. Ми чекаємо ще дві колони. Вийшли бійці 128-ї бригади, частини підрозділів 30-ї бригади, решта 25-го та 40-го батальйону, спецназ, Нацгвардія, міліція.

Ми можемо стверджувати, що поставлені завдання Збройні Сили України виконали повністю. Ця позиція та успіхи нам були конче потрібні в Мінську під час переговорів та після Мінську. Ми змогли продемонструвати всьому світові справжнє обличчя бандитів-сепаратистів, які підтримувані Росією, що виступала гарантом та безпосереднім учасником Мінських переговорів.

Ми стверджували та довели: Дебальцево перебувало під нашим контролем, жодного оточення не було, наші частини та підрозділи вийшли планово та організовано. Вийшли повністю з бойовою технікою: танками, бойовими машинами піхоти, самохідними артилерійськими установками, з автомобільною технікою.

Командири проводять роботу з особовим складом. Ми чекаємо ще одну колону, одну роту. Залишивши бойові дозорні пости і відвівши їх на нову лінію оборони, залишили собі плацдарм для оборони держави.

Це переконливий доказ боєздатності Збройних Сил та ефективності військового командування. Можу сказати, що незважаючи на жорсткі артилерійські обстріли, обстріли з систем залпового вогню, поки що ми маємо дані загалом, що на більш ніж двотисячне українське угрупування ми маємо 30 поранених. Нині збирається інформація, можуть бути уточнення, але станом на зараз я володію такою інформацією.

Я хочу сказати, що цими діями була посоромлена Росія, яка ще вчора вимагала від українських військових скласти зброю, підняти білий прапор і здатися в полон. Українські військові з честю підтримали високе звання українського захисника Вітчизни, і, як я обіцяв, дали по зубам тим, хто намагався їх оточити, і вийшли з Дебальцевого за наказом Верховного головнокомандувача, який я віддав вчора після того, як російські військовослужбовці заборонили представникам ОБСЄ рухатися в Дебальцеве для того, щоб засвідчити нашу готовність почати відведення важкої артилерії, важкої техніки і продемонструвати відсутність оточення. Вони знали, що це неправда вони цього боялися, і ми сьогодні це продемонстрували і довели своєю операцією.

Ми сьогодні зайняли нові рубежі оборони. І ми вимагали під час моїх переговорів з лідерами Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу жорсткої реакції світу на брутальне порушення Росією Мінських домовленостей, режиму припинення вогню, початку відведення важкої техніки. І ми будемо готувати організовані, скоординовані дії.

Сьогодні ввечері я скликав засідання Ради національної безпеки і оборони. Зараз я вирушаю на фронт для зустрічі з тими, хто вийшов з Дебальцево, і я матиму високу честь потиснути руку і подякувати українським героям.

Також сьогодні буде проголошено мій Указ про присвоєння високого звання Героя України командиру 128-ї Мукачівської горно-піхотної бригади Сергію Шапталу. Країна пишається такими героями. І в країні не вдасться розхитати внутрішню стабільність батальйонами "все пропало", батальйонами "все кінець", брехнею про 200 і більше загиблих учора, брехнею про оточені блокпости, про українських військових, які нібито перебувають там без боєприпасів, їжі і води. Це сценарій не український. І впевнений, що ті, хто його розповсюджував, чекали абсолютно іншого результату. Ні, на щастя сьогодні ми маємо вдало завершену операцію. Будемо мати можливість і далі боронити державу.

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 176.36.220.---Алексей Горай..
Тварюка, здав Дибальцеве, за базар відповідай, мразота, де військовий стан?
IP: 93.72.5.---milena..
Намагання зберегти красиву міну при поганій грі. 40 загиблих - це також було заплановано велемудрим командуванням? Чи це "прикра несподіванка": мовляв, на війні без втрат не буває. Мамам їхнім поясни це, бариго!
IP: 77.120.73.---dushka..
От нам всім і друга щока: плюнули, розтерли і ляпаса дали.....
IP: 91.228.236.---Vladimir Polischuk..
Скажите мне ЗАЧЕМ?? Зачем было держать Дебальцево и аэропорт, чтобы потом все это здать??? Кто говорил, что если нам по одной щеке дадут, то другую не подставим? Сколько еще жизней лучших людей Украины будет потрачено, чтобы держать хорошее лицо перед трусливыми Меркель и Оландом?
IP: 178.150.236.---Ігор Степанченко..
це дупа... рєбята... так, скоро, буде стратегічний відступ на околиці Києва...
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації