Соглашение об ассоциации между Украиной и ЕС. Преимущества для малого и среднего бизнеса. Инфографика

Вторник, 15 октября 2013, 10:49

"Українська правда" продовжує друкувати серію інфографік "Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Шлюбний контракт у картинках".

У наступній інфографіці йдеться про зміни, які стосуватимуться трьох основних категорій малого та середнього бізнесу: виробників, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (міжнародних торгівців) та постачальників послуг.

Зауважимо, що твердження, зроблені в інфографіці, моделюють ідеальну ситуацію, коли угода в усіх її частинах виконується повною мірою, вчасно й ефективно.

Закладений в Угоді про асоціацію принцип, який стосується виробників, – менше контролю з боку держави й більше відповідальності власне підприємців. Їм слід очікувати змін у сертифікації промислових товарів та запровадження корпусу європейських стандартів у виробництві харчів, що дозволить продавати українську продукцію до країн ЄС та більшості країн світу.

Суб’єктам ЗЕД угода має спростити процедуру проходження митниці. Постачальники послуг отримають додаткові гарантії для здійснення своєї діяльності на території ЄС незалежно від змін у національному законодавстві кожної з країн – членів Євросоюзу.

Крім того, в документі йдеться про цілу низку змін у методології й принципах, за якими працюватимуть органи контролю. Ці зміни націлені на знищення необхідності давати хабарі чиновникам як неодмінної умови ведення бізнесу в Україні.

Автори проекту - громадська організація "Центр-UA" спільно з TEXTY.org.ua. За підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

 Натисніть, щоб збільшити картинку

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде