РАЗГОН МАЙДАНА. КАК ЭТО БЫЛО. Сложный диагноз - йолка. ОНЛАЙН

Суббота, 30 ноября 2013, 04:41

"Майдан зверски зачистили. Десятки раненых. Десятки задержанных. Такого Украина еще не видела", пишет депутат Андрей Шевченко в своем твиттере.

По его словам, штурм состоялся близко 4 утра. "Мобильная связь до сих пор лежит", написал депутат в 5 утра.

Станом на 11:17 З Шевченківського відділку міліції випустили всіх затриманих, яких було близько 30.

Юрій Луценко закликає всіх прийти у неділю під Пам'ятник Шевченка у Парк Шевченка о 12 годині на віче. "Все залежить тільки від Києва", - додав він

Сортировать
19:02

Депутат України Давид Жванія вслід за Богословською написав заяву про вихід із фракції Партії регіонів, повідомляє прес-служба нардепа

18:53
 
18:29
 
18:20
Сегодня утром во дворе встретила красивого высокого окровавленного мальчика в бинтах. Предложила помощь. , лекарства, чистые вещи, прокормить вызвать врача . Он очень вежливо отказался от всего и сказал что ждет друзей студентов ч о бы написать заявление в милицию. Я стала реветь... Это же чей то ребенок!!!! Господи.... Так он меня сам успокаивал а потом поцеловал руки.... Понесла еду к Михайловскому. А сейчас это дите увидела по 5 каналу..... Он мне сказал. . Люба панI все будн добре, ми врятуемо УкраIну! Боженька храни наших девочек и мальчиков!
17:49
 
17:32

Чечетов про йолку. У відповідь на запитання, хто повинен понести відповідальність за застосування сили при розгоні активістів, він заявив: "Потрібно розібратися з тими, хто не давав встановити ялинку, каток".

17:31

А тим часом на Майдані незалежності люди зенсли кілька щитів навколо "йолки"

 
17:30

Відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень міліціонерами в ніч на суботу на майдані Незалежності.

Про це повідомив начальник київської міліції Валерій Коряк.

На брифінгу в суботу він розповів, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію щодо подій, які відбулися на Майдані Незалежності в ніч на суботу.

17:07

Руслана: Діти, простіть, що я поїхала з Майдану з 2 до 4 ночі. Я собі цього ніколи не пробачу.

17:01

На Михайлівській площі: виступають лідери опозиції, народ скандує "Ре-во-лю-ція!"

16:57

Мер Львова попередив організаторів побоїща: Вийде все місто

16:42
Хочу висловити свою точку зору щодо останніх подій.
...................................................................................
Щиро обурений застосуванням сили на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада. Люди, які віддавали цей наказ, а також особливо завзяті його виконавці неминуче повинні відповісти за це згідно із законом. 
Вважаю, що студенти, які зібралися на Майдані, є кращими представниками нашої молоді, надією на європейське майбутнє нашої країни. З ними треба вести діалог, а не бити кийками.
Бачу, наскільки ситуація загострилася. Закликаю обидві сторони негайно розпочати діалог. Треба пам'ятати, що ми разом несемо відповідальність за долю України.
 
16:31
Юрий Мартыненко: Зараз мені зателефонував мій товариш, полковник міліції запасу, та повідомив, що вище керівництво МВС примушує в наказному порядку лягати в шпиталь МВС співробітників спецпідрозділу "Беркут", які приймали участь у протизаконній акції розгону мирної демонстрації на майдані. Таким чином, штучно створюється видимість "потерпілих" міліціонерів для виправдання незаконного застосування грубої сили до мирних людей.
 

16:18

Майдан помили після нічних безчинств і виставили оточення. Встановлюють Йолку. На Михайлівській площі тисячі людей Йолку не хочуть.  ФОТОРЕПОРТАЖ 

Фото Дмитра Ларіна 
16:15

16:14

Сьогодні не стоїть питання за кого ти будеш голосувати завтра. Сьогодні стоїть питання де ти житимеш завтра? У вільній країні чи в тюрмі?

 
16:07
Фото Дмитрия Ларина 
16:04

В Ефірі ГромадськогоТВ продемонстрували малюнок за мативами розгону євромайдана.

 

15:57


Николай Азаров
 

Я глубоко возмущен и озабочен тем, что произошло ночью на Майдане Независимости. Те сведения с разных сторон, которые у меня есть на данный момент, не позволяют сделать однозначные выводы: кто несет ответственность за эту провокацию. 
Поэтому создана оперативно-следственная группа с участием сотрудников Прокуратуры, которая даст квалифицированную правовую оценку всех участников конфликта. Объективную оценку, невзирая ни на что. Убежден, что это будет сделано, поскольку все действия, все события задокументированы.
Этой группе поставлена задача провести расследование в максимально сжатые сроки и дать обществу четкий ответ: кто, за что и какое наказание должен понести
Сейчас ясно одно: кто совершенно не заинтересован в таком сценарии, который развернулся, так это власть. Напротив, наша задача – сохранить спокойствие и стабильность в стране. 
Я не раз говорил, и повторю: люди, которые законно и мирно выражают свой протест – это наши сограждане, права которых мы обязаны защищать. Эти люди выражают поддержку европейской интеграции, то есть, той политике, которую проводили и будут проводить Президент и Правительство. Мы ценим их мнение, их позицию и ведем с ними диалог, как и с другими членами нашего общества.
Я призываю всех людей в этой сложной, эмоционально накаленной обстановке не поддаваться на провокации, не верить всяческим слухам, трезво и взвешенно оценивать факты, отделяя их от домыслов.
15:53
Наступне, що має відбутися за логікою Януковича, повинна бути розпущена Верховна Рада. Занадто багато там опозиції, плюс прекрасна трибуна для критики влади. Крім того, треба зупинити саморозпад владної команди, аби за Льовочкіним та Богословською не пішли інші. Почистити так би мовити тили. Гулять так гулять!
15:46

В ефірі Громадського ТБ: Водій на Майдані Незалежності перекрив своєю автівкою шлях на вул.Інститутську. На автівці присутня євро-символіка. За його словами, він очікує, що інші водії приєднаються до перекриття руху.

15:44

Зараз на Михайлівській. Там безперервний сигнал клаксонів, які проїжджають повз площу. Людей багато. Їжі також. Фото Дмитра Ларіна

Люди вийшли самі. Оппозиція кличе на 12 годину на віче, проте кияни продовжують приходити на площу. На 15:47 на Михайлівській налагодили звук. Скандують "Банду геть!".

 
15:41

Хлопці,які попали в замєс,кажуть,що їх врятували київські мєнти,які там стояли. Відкрили ворота,і сховали їх від кримського беркута. Може якісь попались добрі

15:37

Штурм #Євромайдану. 4 хв відео

15:34

Зараз на Михайлівській

 
15:28


Olga Navrotska

ПОГОВОРИЛА С РЕБЯТАМИ, ОНИ НА ТЕРРИТОРИИ МИХАЙЛОВСКОГО СОБОРА, ТУДА СНОСЯТ ЕДУ, ТЕПЛУЮ ОДЕЖДУ, У НИХ НЕТ ПАЛАТОК И ЧЕТКИХ УКАЗАНИЙ, НАША "ОППОЗИЦИЯ" НЕ ЗНАЕТ, ЧТО ДЕЛАТЬ ДАЛЬШЕ, НЕ ГОТОВА ПРИНИМАТЬ РЕШЕНИЯ... Я ВИДЕЛА АВТОБУСЫ С БЕРКУТОМ, РЕБЯТА ПРОСЯТ, ЧТО БЫ ПРИШЛО ПОБОЛЬШЕ ЛЮДЕЙ, ТОГДА ЭТИ ТВАРИ НЕ РИСКНУТ НАПАДАТЬ, ВЧЕРА БЫЛО ТОЖЕ САМОЕ, ПОКА БЫЛИ ЛЮДИ - НИКТО НЕ ТРОГАЛ СТУДЕНТОВ... ПОЖАЛУЙСТА МАКСИМАЛЬНЫЙ ПЕРЕПОСТ, Я НЕ ХОЧУ ЧТО В МОЕМ ГОРОДЕ, И МОЕЙ СТРАНЕ ПОВТОРИЛСЯ ЭТОТ АД!!!!!
15:25
 
15:21


ЗАЯВА

#Євромайдану про оцінку подій, які сталися вночі на Майдані Незалежності та повідомлення про наступні дії.

Організаційний комітет #ЄвроМайдан заявляє: українська влада провокує силовий сценарій розвитку подій в Україні, за розгортання якого особисту відповідальність несе Віктор Янукович.

Застосування сили до мирних протестувальників – переважно студентів та молоді – це спроба встановлення диктаторського режиму в Україні.

Ми заявляємо: з 22 листопада на Майдані Незалежності відбувався винятково легальний та мирний протест, була подана заявка до КМДА, яка не була оскаржена. Мітингувальники не припускалися жодних антизаконних дій.

Всі 9 днів існування Євромайдану мітингувальники власноруч забезпечували безпеку та локалізували численні провокації, які робила влада з метою імітувати громадянські зіткнення.

В ніч на 30 листопада на Євромайдані були громадські активісти спільно з представниками від опозиції, а також мирні протестувальники, які займалися підготовкою акції в неділю, 1 грудня. Саме через це влада використала проти мирних протестувальників силові підрозділи, які продемонстрували особливу жорстокість. 

Ми переконані, що такими діями влада делегитимізувала себе, оскільки вчинила незаконні та силові дії проти власного народу.

Застосувавши силовий сценарій, влада спровокувала українців на продовження акцій, які з заходів за євроінтеграції стихійно перетворюються на антивладні протести.

Ми попереджаємо: подальше застосування силових методів проти протестувальників буде лише провокувати протистояння. Ми застерігаємо владу від подальших провокацій та репресій проти мітингувальників. Вся відповідальність за цю ситуацію лежить особисто на Вікторі Януковичу. 

Ми закликаємо міжнародну спільноту дати оцінку незаконним діям української влади, яка провокує силовий сценарій в Україні, аж до застосування індивідуальних санкцій проти тих представників влади, які відповідальні за порушення прав українців.

Мітингувальники зараз самоорганізовуються на Михайлівській площі, де триває мітинг. На завтра, о 12.00, плануються заходи опозиції, які мають розпочатися в парку Шевченка.

15:18
Зараз на зустрічі з послом ЄС Яном Томбінським та послами європейських держав, США і Канади разом з іншими лідерами опозиції і представниками дипломатичних відомств в Україні.
Має бути жорстка реакція світової спільноти на події в Україні!!!
15:14


Сергій Жадан [офіційна сторінка]
 

Не можна дозволяти купці малоадекватних спекулянтів формувати наше майбутнє. Не можна дозволяти безвідповідальним популістам і шарлатанам торгуватися нашою країною. Не можна мовчати й покірно стояти осторонь, коли нас позбавляють права голосу. За великим рахунком, справа навіть не в підписанні цією угоди. Справа в необхідності змін, необхідності усунення цієї влади, необхідності революції. Ми всі потребуємо цих змін, і я певен, що ми зможемо їх здійснити. #zhadan #жадан#євромайдан #euromaidan
15:11

МЗС Польщi виражає солідарність з українським суспільством, яке мирно демонструє підтримку для європейського курсу розвитку України.

15:05

Львівська міліція: повна нісенітниця про те, що ми відмовились виконувати накази керівницва #євромайдан

15:01
Не можу сидіти вдома і чекати до завтра - їду на Михайлівську. Не гарячкую і не готовий сліпо крушити все і вся. Вважаю, зараз важливо організовувати групи самозахисту, в яких люди знають одне одного і готові до взаємозахисту та взаємопідтримки. При нагоді, агітувати міліціонерів та беркутівців, які не брали участі в нічному побитті, виступати проти влади на боці народу.
14:58

Юрій Луценко

Сьогодні ми прокинулися в іншій країні. Йолка на крові стала стартом білорусизації України. Янукович випробовує нас. 
Єдина відповідь - масовий вихід людей на вулиці завтра, в неділю. 
А з понеділка - загальний страйк. Ми маємо вибороти нашу свободу. 
Як батько я кличу киян захистити своїх дітей і свою країну. 
Пам'ятник Т. Шевченку, неділя 1 грудня о 12-00.
14:53

prytulav

Сімферополь

 
14:41

Євромайдан Львів

 у Львові збирається. Скоро почнемо віче.

 
14:37

Halyna Tytysh

На Михайлівській малюють плакати. Птах - це буде Беркут, сказали хлопці
 
 
14:34

Арсен Аваков

На Михайловской!!! Солнце. Идет оглашение плана действий.

14:32
Уверен, что применение физического насилия со стороны "Беркута" по отношению к участникам общественных акций может иметь место только в ответ на их неправомерные действия. Я не сторонник позиции участников Евромайдана, более того, считаю, что они во многом заблуждаются. Однако убежден, что они имеют право на проведение протестных акций, отстаивая свою позицию. Считаю, что то, что имело место этой ночью на Площади Независимости недопустимо
14:12

Ірина Геращенко

Люди заблокували машину з Беркутом на Михайлівський. Він змушений був заернути на Майдан
 

14:06

Ірина Геращенко.

На Михайлівському кілька тисяч народу. Чекаємо лідерів. Повідомили, що створено Штаб Національного Спротиву. Люди аплодують львівському Беркуту, який відмовився іти з кийками проти людей. Студенти пишуть плакат. Машини гудять і сигналять. Це справжній всенародний спротив, який хунті вже не зупинити 

 
 
 
14:06

У Партії регіонів вважають винними в застосуванні сили при розгоні Евромайдана в Києві тих, хто перешкоджав встановлення новорічної ялинки та льодової ковзанки на Майдані.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов в коментарі "Інтерфакс-Україна".

У відповідь на запитання, хто повинен понести відповідальність за застосування сили при розгоні активістів, він заявив: "Потрібно розібратися з тими, хто не давав встановити ялинку, каток".

Тим часом на майдані ставлять йолку. 
14:01

Опозиція створить штаб національного опору і розпочне підготовку до всеукраїнського страйку.

 
13:53
 
13:51

ЄвроМайдан

 Lviv Berkut refuses to attack protesters. Kyiv berkut on the way to Lviv. Aprox 3,000

13:46

Радіо Свобода 

Замість Сергія Льовочкіна Адміністрацію президента очолить Віталій Захарченко, а місце міністра внутрішніх справ отримає Віктор Дубовик.

13:38
Трудно подбирать слова…
Только что забежала домой после этой страшной ночи, которой, казалось, не будет конца. Переодеться и зарядить телефон.
Пишу вам.
Сегодня я видела взрослых, сильных и состоявшихся мужчин, которые плакали. Плакали от боли за свою страну. Они плакали, и не стыдились слез.
Обращаюсь ко всем, кто провел эту ночь в домашнем уюте, к каждому из тех, кто все это время надеялся, что удастся сберечь то немногое, что осталось – дом, какое-никакое благосостояние, маленький магазинчик, который давал возможность не умереть с голоду.
Обращаюсь к тем, кто судорожно хватался за призрак благополучия.
Обращаюсь к тем, кто все это время твердил "Они все одинаковые, и те ничем не лучше и не хуже других".
Мы - не все одинаковые, и те, кто сегодня лупил дубинками детей на Майдане, и те, кто отдал им преступный приказ – они не такие, как мы. Поймите это, наконец!!!
Обращаюсь к депутатам фракции Партии Регионов. Я знаю – среди вас также очень много тех, кого ужаснула сегодняшняя ночь. Тех, кому эта клика бандюганов отвратительна.
Пусть отвращение и человеческое достоинство пересилит страх. Станьте рядом с нами. На Майданах и в парламенте. Против банды урок, уничтоживших страну.
Обращаюсь ко всем женщинам Украины Вы можете смириться с тем, что садисты, убивающие Наших детей, будут дальше безнаказанно жить?
Я – нет!!!
В 4 утра состоялась бойня. Это нельзя назвать штурмом. Это – бойня. За час до этого организаторы студенческого митинга предусмотрительно убрали дорогостоящую аппаратуру. Выводы делайте сами.
Беркут бил лежачих детей, догонял тех, кто убегал, и бил снова. Киевские милиционеры детей спасали – они открывали ограждения, давая возможность детям спастись.
Все, кто мог, укрылись в Михайловском монастыре. Многие – в тяжелом психологическом шоке.
Обычные киевляне пришли на помощь – их никто не организовывал, люди приехали на своих машинах и перевозили детей. Помогали депутатам разыскивать избитых по больницам.
Несут сейчас еду и теплую одежду тем, кто находится в церкви.
Всех, арестованных ночью, на сегодняшний момент отпустили благодаря тому, что буквально с первых минут Яценюк с командой юристов в милиции отстаивали каждого арестованного, вычитывали каждый протокол.
На Михайловской площади – есть провокаторы. Будьте осторожны.
И еще. В Михайловском мы все вместе, все равны. Никто не делится на политиков, студентов , киевлян и приезжих. Пожалуйста, прошу всех, не растеряйте это чувство единения. Помните и ни на минуту не забывайте: "Мы все – народ Украины".
Обращаюсь ко всем . Завтра, в воскресенье, в Киеве, на Крещатике в 12:00 – народное вече. Приходите.
Перестаньте бояться. Страшнее того, что случилось сегодняшней ночью, уже быть не может.
13:38
 
13:34
Karpa Irena Народ!!! ну як ми, в сраку, збираємося скидати режим, якщо зараз не можемо визначитися, в якому місці всім збиратися??? Розпорошення зайві - давайте всі на одній площі. Приміром, у 14-00 на Михайлівській.
Політики!!!! Згуртуйте свої дії, домовтеся, а не рішайте, хто з вас буде президентом.
ВЖЕ ЗАРАЗ давайте стовримо оперативний штаб, що даватиме ЧІТКІ ІНСТРУКЦІЇ щодо рухів і дій. Я не хочу, щоби знов били чиїхось дітей 96-го року народження! мені така режисура нахуй не подобається!
ОК. Забагато в мене знакі оклику... Намагаймося тримати мозок холодним. НЕ ПІДДАВАЙМОСЯ ПАНІЦІ! Без страху. З НАМИ СИЛА
13:26
  
13:15

Zaxid.Net

До Львова рухаються колони спецпідрозділів міліції.

У соціальних мережах шириться інформація, що до Львова прямують колони із силовиками. Люди припускають, що Євромайдан у Львові хочуть розігнати силою.

13:14

На Михайлівську прийшов Томбінські #євромайдан #київвиходь

13:04

На Михайлівській площі збираються люди

13:02

Після силового розгону Евромайдана в центрі Києві за медичною допомогою звернулися 35 осіб.

"За минулу добу до нас звернулися 35 осіб, яким була надана медична допомога".

12:59
Ірина Геращенко: Сьогодні час істини для багатьох украінців. Вчора на ефірі у Савіка я хотіла звернутися до десятків наших дипломатів, але не встигла, пішли на Майдан. В мене питання: ви, посли , дипломати, еліта націі і далі тихенько- спокійненько спостерігатимете за тим, як знищуюють справу вашого професійного життя? Як дубинами убивають нашу спільну євромрію? Де ваш протест, ваша позиція, ваші заяви про відставку? Як ви збираєтеся говорити з вашими європейськими колегами? Що будете ім пояснювати? За дипломатів сьогодні моромно так само як за Беркут. Вам вбили совість і ЧЕСТЬ?
12:52
 
12:50
 
12:49

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає всіх прийти у неділю на мітинг до парку Тараса Шевченка.

Про це він заявив у коментарі Українській правді.

"Ми прокинулися у Білорусі. На Майдані Незалежності будується йолка на крові", - заявив Луценко.

автра о 12 годині біля Пам'ятника Шевченку! Ми маємо доводити, що ми – Україна, а не Білорусь", - заявив він.

12:48

Ірен Роздобудько

Збираймося на майданах -- це само собою. Але у мене прохання і пропозиція: кияни і гості міста, нехай би жоден з вас не ступив розважатися на той каток і під ту ялинку -- вони в крові. Нехай на ньому катається Янукович!
12:37

"Боюяся, що Янукович обрав політики репресій. Але все ще сподіваюся, що інші голоси заговорять. Дуже серйозна небезпека для України" – голова МЗС Швеції Карл Більдт.

I fear that Yanukovich has decided on a policy of repression. But still hope that other voices will speak up. Extreme danger for Ukraine.

 
12:35

Утром появилось сообщение о том, что глава администрации президента Сергей Левочкин подал в отставку. В это время его супруга Зинаида Лихачева выступила в ФБ с заявлением.

Zinaida Lihacheva

Кожна мисляча людина, що відчуває себе українцем, не може не відреагувати, коли таке відбувається в країні. Я художник з громадянською позицією. 
Ця позиція знаходить своє відображення як в тому, що я вийшла на Майдан підтримати євроінтеграцію, так і в моїй творчості. Я не розмежовую своє щоденне життя і те, що я роблю публічно. Після жорстокого розгону Майдану влада відчує блокаду й несприйняття на всіх рівнях!
12:32

Olha Snitsarchuk 

це не його країна. це країна цих молодих людей, які стояли на майдані. у нього нема країни - є лише кабінет на банковій і межигірря. і думаю, після цього скотства у нього немає світу. принаймні цивілізованого.
12:17

Тут спокійно і йде імпровізований мітинг — в Михайлівська Площа.

 
12:11

Спасибо Луценко Юрию Витальевичу! Он с нами! #євромайдан

 
11:57

На Михайлівську  люди приходять, приносять їжу, їх багато #євромайдан

11:38
Yulia Ivanchuk

Чоловік біля Михайлівсбкого собору розповідає страшні речі про нічне місиво. Таке враження, що беркутам включили зелене світло. Вони трощили всіх підряд, не гребуючи жінками,старими і навітб звичайними прохожими. — в Євромайдан. Творимо історію!
 
11:36

President Yanukovych is miscalculating badly as regards the Association Agreement with EU and towards the people of Ukraine.

"Президент Янукович переоцінює дуже прорахувався щодо Угоди про асоціацію з ЄС і перед народом України", - написав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

11:25

З'явилося відео з камер спостереження. Запис свідчить про те, що Беркут вже закінчивши розгін продовжує бити людей.

11:08

Виходжу з Шевченківського РВВС разом з останнім затриманим активістом Євромайдану. Всіх звільнили! Тепер треба відстояти їх в судах

11:06

Володимир Мжельський

прохання поширити!
Геннадий Федешов:
Нарешті дозвонився до ректора Духовної Академії, що на території Михайлівського монастиря, де велика кількість протестувальників врятувалася від штурму #євромайдан. Владика Епіфаній стверджує, що міліція арештовує і вдягає наручники всім, хто якимось чином виходить за межі монастиря. Просить допомоги депутатів, преси, духовенства і мирян!!! ПРОХАННЯ ПОШИРЮВАТИ!!!
11:01

Милиционеcкого начальника люди не пускают в Михайловский монастырь в Киеве.

11:01

На Михайловской площади и в Михайловском монастыре все больше людей #михайловскийсобор #євромайдан

 
10:44

Опозиція заблокує роботу Верховної Ради України і вимагатиме відставки президента Віктора Януковича, заявив лідер фракції УДАР Віталій Кличко, після силового розгону протесту на Майдані незалежності у Києві.

"Оскаженілому режиму Януковича треба покласти край. З наступного тижня парламент буде заблокований. Ми не дамо шансу цій владі ухвалювати антинародних рішень", - цитує його прес-служба.

10:32

МВС заявляє, що силовий розгін мітингувальників з Майдану Незалежності в ніч на 30 листопада було проведено для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят, повідомила начальник прес-служби управління МВС у Києві Ольга Білик в ефірі "5 каналу".

"Представники КМДА звернулися до правоохоронців з проханням забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт на Майдані Незалежності", - зазначила вона.

10:12

Svyatoslav Vakarchuk ‏@s_vakarchuk

Не існує жодного аргументу щоб виправдати застосування сили проти мирних громадян! Жодного! Ні за яких обставин!

10:06

Руслана, щойно дізналася про події, приїхала на Майдан.

10:00


Віталій Уманець


  • УВАГА! ПРОШУ ВАС ПОШИРИТИ!

    Очевидиця штурму євромайдану, яка була в самому пеклі, під монументом Незалежності, повідомила мені таку інформацію:

    Дівчата в цей момент стояли на горі, хлопці-внизу, декількома рядами захищаючи їх. Дівчат всіх трусило від хвилювання, але вони знайшли в собі сили заспівати хоч і уривчастим голосом славень України, який їм у цей момент здався молитвою. Говорить, що було таке відчуття, ніби вони разом з хлопцями захищали...Мотронинський монастир, як холодноярці в Мельниках... 

    Коли підійшов Беркут, наші хлопці НЕОДНОРАЗОВО їм повідомляли, що наша акція-мирна, судом не заборонена. "Що ми маємо зробити, щоб уникнути зіткнень?" У відповідь - тиша, а потім почався штурм. 
    Дівчата падали на хлопців, хлопці-на дівчат. Говорить били так, що якби не зимовий одяг, то переламали все що тільки можна. 

    Коли їх почали гнати як худобу від стели, дехто потрапляв у пастку, створену металевими щитами...І УВАГА! Хлопці, МІЛІЦІЯ, не Беркут, ЇМ ДОПОМАГАЛИ пролізти через той паркан, розтягуючи його. Вони самі були шоковані тим, що відбувалося на їхніх очах. 
    Вибравшись із того пекла, хлопці та дівчата кричали їм "ДЯКУЄМО!" 

    Потім всі розбігалися хто куди. Багатьох доганяли і по-звірячому просто били, добивали. Били навіть тих, хто просто сидів у цей час на лавках, людей які були взагалі не причетні до євромайдану. Вони просто йшли з якогось нічного клубу додому і вирішили присісти...
    _____________________________________________________________

    У мене таке відчуття, що серед бійців спецназу ВВ в цю ніч УКРАЇНЦІВ НЕ БУЛО!.. 

09:53
 

"Был глубоко взволнован, когда увидел утром картины запугивания и насилия против мирного #евромайдана в Киеве"

09:44

Андрій Пишний

Михайлівський собор. Люди, з Майдану переховуються на територіі храму. Автобус беркуту тут. Ми також. Чекаємо. Настрій нервовий.

 
 
 
09:39
 
09:33
Беркут блокує виходи з метро #Київ#Євромайдан Зараз
 
09:23


Iryna Bekeshkina

Хочу нагадати, що Україна зараз головує в ОБСЄ і що 2-4 грудня саме в Києві відбудеться саміт (чи конференція, точно не памятаю) ОБСЄ. Вважаю, країни-члени цієї організації повинні будуть висловитися щодо ганебних подій, що трапилися в Києві.

 
09:21
 
09:20

Андрый Шевченко оприлюдгнив спискок затриманих. Обведені - вже звільнені станом на 9:20 ранку

 
09:10

Сергій Лещенко


У суботу зранку небайдужі українці у Вашингтоні збираються під Білим домом на акцію солідарності з розігнаним #ЄвроМайдан. Петиція про санкції проти Януковича вже набрала 100 тисяч підписів та підлягає офіційному реагуванню з боку адміністрації Обами.
08:53

Друзенко, Дацюк, Бачинський, Федяй - це відпущені на цей момент затримані активісти Майдану.

08:51
 
08:47

У Києві в центрі міста купа міліції. На питання, чому, відповідають, що очікують на виступи і тут для захисту людей!!! Так цинічно!!!

08:44

Відповідаю на запитання. Депутати всю ніч були на Майдані і зараз перебувають із затриманими у райвідділі. У мене це було 5 нічне чергування

08:43

Марія Лебедєва

Автобусы беркута по всему центру, во всех ключевых точках, сверху и снизу. Весь Майднан оцеплен, с /Институтской нельзя подступиться тоже.
08:42

Американський посол Джеффрі Пайєтт у своєму Твіттері  засудив розгін мирного євромайдана на Майдані Незалежності.

"Поки працюю над тим, щоб зрозуміти, що сталося, але звичайно засуджую застосування сили проти мирного зібрання. Потім ще скажу більше", - написав посол.

 
08:40
Если Вы нашли знакомого среди задержанных. Звоните 0-800-213103 - центр бесплатной правовой помощи. 

Представляйтесь родственниками. задержанных. Сообщайте ФИО, год рождения, место задержания.

08:37
 
08:26

Марія Лебедєва

На Майдане после налета видели двух людей на земле без сознания. Куда они делись - пока неизвестно.
08:23

Арсенія Яценюк поїхав у Шевченківський райвідділок, де пояснив затриманим їхні права.

У райвідділку. Фото Андрія Іллєнка
У райвідділку. Фото Андрія Іллєнка

А ще в коментарі Інтерфакс він повідомив, що плани опозиції не змінилися, у неділю збиратимуть віче.

За словами Яценюка, "зараз головне завдання витягнути людей, які знаходяться в міліції" .

"Те, що сталося вночі, коли "Беркут", якого привезли зі східних регіонів України жорстоко розігнав абсолютно мирну демонстрацію, свідчить тільки про страхи Віктора Януковича після Майдану 2004 року" , - заявив Яценюк.

Відповідаючи на питання , які подальші плани опозиції , Яценюк сказав , що "плани не змінюються" .

Він нагадав, що у п’ятницю Євромайдан прийняв рішення зібратися на велике народне віче в неділю.

"Наші плани залишаються такими ж, які були зафіксовані в резолюції Майдану. Це було рішення не політичних сил, а всього Майдану ... У резолюції було заявлено, що Угоду про асоціацію з ЄС треба підписати з новим президентом, новим парламентом і новим урядом" , - зазначив політик.

08:22
 
08:09

"Беркутівці" б'ють хлопця ногами. Відбивають нирки та всі нутрощі

08:08

Відео 5-го каналу

08:00

У Шевченківському райвідділі на Герцена - 33 затриманих, пише депутат Андрій Шевченко.

"У Шевченківському райвідділі на Герцена - 33 затриманих. Ми тут з Продан, Володею Бойком і Зоряном Шкіряком. Завдання - витягнути людей", - написав він.

"У Шевченківський райвідділ приїхав Аресеній Яценюк. Зараз опитують затриманих", - долав Шевченко.

07:47


Ruslana Lyzhychko

Нам надійшла інформація, що в Михайлівський собор їде загін міліції. Ми ховаємо людей в іншому місці і свідомо не називаємо його.

Журналісти! У Михайлівському соборі є координатор, який вас зорієнтує.

07:45

Свідчення молодої дівчини у переході під Майданом.

07:42

Ще одне відео розгону

07:26

Студенты рассказывают, как их били на Майдане

07:22

Ще одне відео 

07:22

Через звірячий розгін та масові затримання співачка Руслана сховала людей у Михайлівському соборі

 
07:20

07:16

Yanukovych use of force against protestors in #Ukraine is dangerous turn in events. Will further isolate him from EU and US.

Шкода було побачити, що влада використала силу для того, щоб розігнати мирну демонстрацію.

Використання Януковичем сили проти протестувальників – небезпечна подія. Вона ізолюватиме його (Януковича) від ЄМС і США

Готовий поспорити, що є тагато європейських лідерів, які дуже задоволені, що не підписали угоду про асоціацією з Украхно, ввжає Стіве Пайфер, колишній посол США в Україні.

 
07:15
Значить, в Печерському РОВД на 7 годину рану є один затриманий. Савіцький Ігор Іванович. Обіцяють за три години відпустити.
07:12

Сюжет 5-го каналу.

07:06
 
07:05
Вже другу годину стоïмо під Шевченківським райвідділком. Тут перебувають близько 30 людей з майдану, серед яких мій друг. Всі побиті. В деяких переломи. Всередину визволяти людей нардепи бойко, кайда, продан, шевченко і яценюк. Чекаємо доки збіжать 3 год і ïх випустять. На територію відділку періодично заыжають каретм швидкоï. Підïхав Іллєнко

07:03
Більшість постраждалих розвозять по трьох Київських лікарнях: Лікарня Швидкої Медичної Допомоги, Олександрівська Лікарня та Лікарня #17.
Більшість постраждалих з травмами голови та забоями на руках. Серед побитих - журналісти.
Перші фото з лікарень.

P.S.: Колеги політики, зневіра, це коли побиті люди масово відмовляються писати заяви в міліцію та ховають свої обличчя.

 
 
06:52

 

По сообщенію ЛигаБізнесИнформ, на Майдане оставались около 1 тисячи человек. Очевидцы сообщили, что молодых людей, в том числе женщин, которые остались на ночь, били дубинками, тащили по земле, били ногами.

 

Всех людей вытеснили с площади. Есть информация о раненых и арестованных, на месте видна кровь.

Как передает корреспондент УП, по состоянию на 5 утра "Беркут" плотным кольцом занял майдан Независимости. 

По данным очевидцев, в больницу отвезли от 20 до 30 пострадавших, сейчас на Майдане дежурит одна машина "Скорой помощи", площадь убирают, ездят поливальные машины.

Управляют процессом люди в штатском с противоположной стороны площади.

Активистов оттеснили в подземный переход. 

05:42

Подзвонили наші з #Євромайдан у #Київ, сазали, що там беркут б'є людей і розігнали майдан, багато поранених. Ми молимося, щоб усі вціліли.

05:14

Майданівці,яких не спакували,ховаються в вуличках ближніх. Зв'язок на майдані глушать #євромайдан

05:08

5 година ранку на Майдані

 
 
05:01

Майдан пуст, в оцеплении милиции. Не одна скорая уехала с побитыми людьми. Официальная версия: люди мешают собирать елку. #євромайдан

04:57

#Євромайдан #Київ зачистили. Телефонують друзі і ми шукаємо наших. Є інформація, що не тільки били по-звірячому, але й стріляли в повітря.

04:34

Людей з #євромайдан вивозять швидкими. Рівно о 4.00 беркут почав зачистку території. Люди навіть не могли чинити опору,спали і просто сиділи

04:12

Друзі кажуть,шо плакали,як бачили,як оточених мітингувальників лупашили,дівчат без свідомості беркут тягнув за ноги по асфальту #євромайдан

Главное на Украинской правде