Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Посол ЕС: "В Украине пока не белорусский сценарий"

Лилия Гришко _ Среда, 16 мая 2012, 15:09
Версия для печати Комментарии 0

Євросоюз визнає, що тиск на Україну поки не має ефекту, але й не планує застосування санкцій. За словами Жозе Пінту Тейшейри, у Європейському Союзі сподіваються на відновлення двосторонніх відносин.

Євросоюз вкотре відзначив погіршення демократії та дотримання прав людини в Україні. Корупція, погіршення умов для ведення бізнесу, невідповідність очікуваних і реальних реформ та відсутність суттєвих змін у сфері конституційної реформи вже стали традиційними пунктами щорічного звіту Єврокомісії щодо прогресу України в реалізації європейської політики сусідства.

"Це наш перелік очікувань. Деякі пункти в ньому з року в рік повторюються. Сподіваюсь, що у 2012 році хоч щось вирішиться", - сказав посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, представляючи у Києві звіт за 2011 рік. Він відзначив, що європейську сторону особливо хвилює те, що останнім часом українська влада проявляє все більшу ворожість до публічних виявів незадоволення людей та у деяких випадках намагалася обмежити свободу зібрань.

Методи ЄС не діють

Тейшейра відзначив, що ЄС намагається заохотити Україну вирішити питання вибіркового правосуддя, привести законодавство про мирні зібрання та ЗМІ у відповідність з європейськими стандартами, забезпечити прозорість державних фінансів, розпочати заплановані реформи та провести чесні вибори. "Значна частина фінансування Євросоюзу для України призупинена, бо не виконуються ці рекомендації. Бо у нас же діє принцип "більше за більше", - сказав Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Водночас він визнав, що тиснучи на українську владу різними методами ЄС поки не досягнув успіху в цьому. "Поки ми не бачимо, щоб наші звернення бралися до уваги", - зауважив Тейшейра. При цьому посол наголосив, що поки Євросоюз не збирається застосовувати до України будь-яких санкцій. "В Україні поки не білоруський сценарій", - зауважив представник ЄС.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦИЯ