С крупного бизнеса собрали 12 миллиардов - Яценюк

Вторник, 30 декабря 2014, 13:50

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряду вдалося зібрати з великого бізнесу близько 12 мільярдів гривень в 2014 році.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками 2014 року.

"Загалом додатково ми зібрали з великого бізнесу близько 12 мільярдів гривень в 2014 році. Звичайно, хотілося б більше і тут є певні проблеми", - заявив він.

Прем'єр також зауважив, що готовий говорити і про оподаткування великих компаній, але "ми боремося з тим, щоб великий бізнес не йшов у тінь і платив податки".

"Щодо оподаткування великих компаній. Не дивлячись на суттєвий супротив, який був як у попередньому парламенті, так і в цьому, ми залишили трикратне збільшення ставок оподаткування по ренті на нафту, газ, газовий конденсат", - наголосив він.

"Також ми ввели систему оподаткування по так званій спільній діяльності. Це там, де ніхто ніяких свердловин не бурив, а отримали просто від держави, в тому числі і в силу корупційної складової, право користуватися природним газом і видобувати природний газ із свердловин, що сверлилися за державні кошти. Там ми підвищили ставку взагалі до 70%", - сказав Яценюк.  

Також він підкреслив, що уряд концептуально змінив закон про трансфертне ціноутворення.

"Тепер великий бізнес не зможе ховати свої прибутки в офшорних зонах. І всі пов'язані компанії будуть прозорі як на ладоні, будуть обліковуватися і платити податок на прибуток. В тому числі уведена система, яка передбачає облік купівлі-продажу товарів за ринковими цінами на світових біржах", - підсумував голова уряду.   

Економічна правда 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Читайте УП В Google News