Основные положения об организаторах и исполнителях убийств на Майдане

44 просмотра
Четверг, 3 апреля 2014, 15:24

У четвер міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Валентин Наливайченко та Генпрокурор Олег Махніцький розповіли про перші результати розслідувань масових вбивств.

Спланована у вигляді антитерористичної операції за злочинним наказом екс-глави СБУ Якименком, а фактично організація масових убивств людей, відбувалася під керівництвом Віктора Януковича, заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції у четвер.

Махніцький розповів, що Генпрокуратура затримала 12 беркутівців, які розстрілювали активістів.

Наливайченко розповів, що що до масових убивств у Києві можуть бути причетні співробітники ФСБ Росії.

Аваков розповів, що організатори і кординатори працювали у тісній співпраці з Міністерством внутрішніх справ Захарченка.

Він також розповів, що дії "тітушок" і учасників Антимайдана координував керівник медіа-холдингу "Контакт" Віктор Зубрицький.

Зубрицький контактував зі Станіславом Рогозіним, це колишній начальник ГУБОЗ МВС, Юрієм Федьком – це колишній заступник начальника ДГСБЕЗ МВС України. У тому числі в цій схемі звертає на себе пан Євгеній Жилін, що представляє організацію Оплот.

За словами Авакова, як один з виконавців і організаторів нападів на активістів був залучений Олексій Чеботарьов  тіньовий бізнесмен, який контролював значну чатску ринку спирту. 

До вбивств активістів Майдана 18 лютого, причетний депутат від Партії Регіонів Юрій Іванющенко, а вбивця журналіста Веремія одержував патрони у МВС Захарченка, також розповів Аваков.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Гречневая каша со вкусом смерти. Как лохматый пес Кузя пережил оккупацию Ирпеня. Аудиоверсия
Режиссер Евгений Афинеевский: Важно не дать миру привыкнуть к войне в Украине, как привыкли к войне в Сирии
Неделя мобилизации в РФ, псевдореферендум на оккупированных территориях, Лиман – главное о войне за неделю
"Документалистика заняла главное место в украинской киноиндустрии": организаторы фестиваля Kharkiv MeetDocs
Все публикации