Аваков назвав організаторів репресій проти активістів Майдану

Четвер, 3 квітня 2014, 12:38

Дії "тітушок" і учасників Антимайдана координував керівник медіа-холдингу "Контакт" Віктор Зубрицький.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Слідство визначило ситуацію, при якій ми встановили зв'язок міністра внутрішніх справ колишнього уряду пана Захарченко з якимось паном Зубрицьким (Віктор Зубрицький), який є керівником медіа-холдингу "Контакт", - сказав Аваков.

"Він по суті здійснював увесь зв'язок і всю координацію дій "тітушок" банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників у той час", - повідомив Аваков.

За його словами, Зубрицький координував діяльність усіх груп, починаючи від Антимайдана й закінчуючи тими групами, які діяли в районі Михайлівської площі, Маріїнського парку, Кріпосного провулка "у самі гострі моменти 19-20 числа", а також у попередні два місяці.

"Саме через цю людину виходила координація всіх питань, пов'язаних з видачею грошей і розподілом зусиль, ключові вказівки, у відношенні кого приділяти увагу, хто заслуговує репресивних дій, у тому числі активістів", - сказав він.

Зубрицький контактував зі Станіславом Рогозіним, це колишній начальник ГУБОЗ МВС, Юрієм Федьком – це колишній заступник начальника ДГСБЕЗ МВС України. У тому числі в цій схемі звертає на себе пан Євгеній Жилін, що представляє організацію Оплот.

"Оплот займався питаннями підпалу транспорту автомайдановців", - зазначив Аваков.

А після ситуації з викраденням Ігоря Луценка і Юрія Вербицького й після його смерті, Оплот був притягнутий до викрадень активістів, додав він.

Крім того, за словами Авакова, як один з виконавців і організаторів нападів на активістів був залучений Олексій Чеботарьов  тіньовий бізнесмен, який контролював значну чатску ринку спирту. 

Украънська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування