Пані з авоською як символ київської весни

Середа, 5 березня 2003, 19:56
Китайці вважають, що змінивши речі навколо себе, людина може змінити свій світ. Немає сумніву, що це стосується і гарного вбрання, особливо коли не можеш дочекатись завершення безкінечної зими, щоб нарешті позбутись важкого одноманітного одягу. Наблизити весну 4 березня намагалась відомий київський модельєр Вікторія Гресь, яка у новомодному київському ресторані "Нобель" представляла свою нову колекцію жіночого одягу.

Серед публіки було помічено Олександра Моняка – київського модельєра, Катерину Чумаченко – дружину Віктора Ющенка, Сабіну Штьор – прес-аташе посольства Німеччини, а також багатьох інших відомих і не дуже відомих особистостей. Більшість гостей була вдягнена по-зимовому одноманітно і демократично: у товстих светрах і важких піджаках, хоча зустрічалися й окремі винятки, із зовнішнього вигляду яких тільки і можна було здогадатися, що тут буде показ мод, а не прес-конференція когось із політиків. Публіка тусувалася під акомпанемент легкої французької музики, пригощаючись добрим червоним вином не вітчизняного виробництва.

Від колекції очікувалось чогось типово київського: різнобарвного, плямистого, блискучого, з безліччю "рюшиків" і коротких спідниць. Однак Гресь здивувала сірими і коричневими кольорами, довгими сукнями з льону та органзи у смужечку і без. Моделі в її сукнях нагадували чи то скромних виховательок жіночого пансіону, чи то претенденток на роль Джейн Ейр. За словами самої Гресь, "леопард і трояндочки" настільки обридли всім за останні кілька років, що на часі повернення до чогось більш простого і природнього. У запрошеннях колекція так і називалася "Скромніше".

Під час показу публіка з цікавістю, але без особливих емоцій, спостерігала за моделями аж поки на імпровізованому подіумі не з'явилася модель у довгій білій сукні з авоською в руках - точно такою, яку наші бабусі беруть із собою йдучи на базар. Пані в білому плюс авоська повна гарячо жовтих апельсинів викликала хвилю оплесків і схвальних вигуків із зали - аж таким незвичайним було це поєднання кольорів і явищ.

Отже, за Вікторією Гресь, модними цієї весни будуть довгі сірі сукні, оброблені мережкою – схожі на ті, які носили вихованки жіночого пансіону із радянського фільму "Небесні ластівки". І не забудьте про авоську з апельсинами. Хоча, як стверджує сама Вікторія, "краса – це не зовнішність, краса – це тут" і стукає пальцем по скроні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді