Ющенко в Карпатах

Середа, 5 січня 2005, 19:56
Не фотографувати і не фільмувати – таким було прохання Віктора Ющенка вранці 4 січня.

 
 
Проїхатися на лижах перед об’єктивами він запланував наступного дня, добре відпочивши та набравшись сил.

А відпочинок новому президентові справді потрібен. Особи з його близького оточення стверджують, що це перший повноцінний відпочинок Віктора Андрійовича після вкрай виснажливих президентських перегонів.

І самопочуття в нього нині, кажуть вони, не найкраще. Тому й вирішила родина президента відпочити саме в Карпатах – там, як не раз наголошував Віктор Ющенко, втома минає найшвидше.

Відпочинок на спортивній базі Міністерства оборони "Тисовець", де зупинилися президентські родини, буде коротким – 6 січня очікується приїзд у "Тисовець" голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Словенії Дмітрія Рупеля, голів партій, які входять у блок "Наша Україна". Не виключено, що прибуде Хав’єр Солана та спікер Володимир Литвин.

 
 
Наразі над "Тисовцем" піднято два прапори – український і грузинський. Як уже було зазначено, президенти Ющенко та Саакашвілі прибули з дружинами та дітьми. 4 січня прогулянка Ющенка була короткою. Катерина Чумаченко з доньками затрималася довше.

Після прогулянки президентські родини усамітнилися в котеджі, розташованому трохи вище від основної бази. Кататися на лижах Ющенко буде, вочевидь, на довшій трасі.

Довжина канатної дороги на ній – 1960 м. Як свого часу зауважував Євген Червоненко (одна з найближчих до Віктора Ющенка осіб), президент – дуже вправний лижник, легко проходив найскладніші гірськолижні маршрути, на яких тренуються професійні спортсмени.

Другий, менший спуск "Тисовця" розташований біля під’їзду до бази, який тут називають "лягушатніком". Наразі його облюбували інші мешканці спортивної бази, переважно діти. Біля цього спуску стоїть один із десантників, які охороняють базу, щоправда, особливої уваги юні лижники на нього не звертають.

 
 
Щодо охорони. 29 грудня зі Львова до "Тисовця" перекинули бійців 80-го аеромобільного десантного полку, який є одним з елітних підрозділів Збройних сил України. Аеромобільні війська входять до складу Сухопутних військ ЗСУ, перебувають у постійній бойовій готовності, охороняють перших осіб держави. Попри те, хлопці – дружелюбні, надмірної нервозності не створюють.

Базою можна вільно пересуватися, перепиняють лише біля президентського будинку. Додаткового персоналу через президентський візит на базу не залучали – постійні чудово впоруються й самі. На базі "Тисовець" звикли до поважних гостей. Узимку 1999 року тут відпочивав удруге обраний президентом Леонід Кучма. Торік був голова Верховної Ради Володимир Литвин із братом. Кучма їздив на лижах. Литвин – на снігоході "Буран".

– Я щасливий нагоді зустріти Різдво з родиною та близькими в одному з наймальовничіших куточків України, – заявив після прибуття на Львівщину Віктор Ющенко.

Він зізнався, що в горах не лише відпочиває, а й набирається наснаги для плідної роботи впродовж року:

– На щастя, снігу випало цілком достатньо, щоби кататися на лижах і возити дітей на санках. Сподіваюся, погода буде сприятливою, і ми всі чудово проведемо цей час.

Планують, що на Святвечір Ющенко перебуватиме в "Тисовці" разом із гостями.

Оксана Форостина,
Тисовець-Львів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді