Лист Мельниченка всім, всім, всім

Середа, 6 липня 2005, 12:05
Всім громадянам України.

Президенту України
В.А. Ющенку.

Прем‘єр-міністру України
Ю.В. Тимошенко.

Голові Соціалістичної Партії України
О.О.Морозу



Шановні громадяни України!


Тривалий час я свідомо утримувався від оприлюднення записів, де фігурантами розмов з Кучмою виступають деякі члени команди Віктора Ющенка. Я робив це не тільки тому, що це могло завадити поваленню бандитського режиму Кучми, але в першу чергу з етічних міркувань.

Я мав надію, що Віктор Ющенко зможе самостійно вичистити своє оточення від бруду; і вважав, що оприлюднення брудних розмов його "друзів" завдасть новому українському президенту зайвої болі. Однак, зараз я особисто переконався в тому, що ці мої сподівання були марні.

Як я заявляв раніше, частина оточення Ющенка нічим не відрізняється від тих, хто оточував Кучму. Тим більше, що і тоді вони були членами режиму Кучми, але виконували в ньому другорядні ролі. Вони не соромилися присягатись на вічну вірність Кучмі, знаючи про те, хто він такий.

І сьогодні вони віддані своїм зобов’язанням Кучмі. Що б вони брехливо не казали публічно, насправді вони роблять все можливе, щоб Кучма та члени його банди не відповідали за скоєні ними злочини.

На жаль, Ющенко не усвідомлює реальної небезпеки для себе і для України. Ця небезпека йде від тих, хто використовує його президентську владу та маніпулює президентом і його повноваженнями у власних корисливих цілях.

Ще декілька років тому я публічно заявляв, що я володію неспростовними фактами, що показують справжні обличчя тих, кому Віктор Ющенко беззастережно довіряє. Саме вони не допустили моєї з Єльяшкевичем запланованої зустрічі з Ющенком у Вашингтоні через побоювання того, що президент зрозуміє, хто вони є насправді.

На жаль, процеси, які йдуть в Україні сьогодні, змушують мене публічно розповідати Ющенку гірку правду про тих, хто:

1. Штовхає Ющенка в обійми бандитів.
2. Успішно відновлює та розвиває корупційні схеми, використовуючи владні повноваження як надзвичайно еффективний інструмент розвитку власного бізнесу.
3. Тісно співпрацюючи з міжнародною групою Березовського, намагаються перетворити Україну в райське місце для великих аферистів та шахраїв.
4. Беруть участь у фальсифікації резонансних кримінальних справ та використовуть силові структури як інструмент рекету для власної наживи. І т.д. і т.п.

Особливе місце серед такого оточення займає Петро Порошенко – кум Віктора Ющенка.

Сьогодні я надаю фрагмент розмови між Порошенком та Кучмою, яка відбулась п'ять років тому. В той самий час Порошенко був народним депутатом України і за допомогою брудних методів Кучми-Азарова створив собі депутатську фракцію "Солідарність" у Варховній Раді України.

В той час також ішла виборча кампанія у Вінниці, де Порошенко за допомогою адміністративного ресурсу, у тому числі силових структур, ставив на місце мера свою людину.

До речі, у цій кампанії Порошенку допомогав Гонгадзе, який навіть і не здогадувався про те, що Порошенко працює на Кучму. Його, як і сьогодні український народ, Порошенко вводив в оману, розповідаючи про демократичні цінності.

Сьогодні я оприлюднюю фрагменти розмови Кучми з Порошенком, де вони обговорювали Ющенка та його дружину, особисті стосунки між Ющенком та Тимошенко, майбутню долю Тимошенко та долю її парламентської фракції "Батьківщина".

Багато людей пам’ятають, як у самий розпал діяльності уряду Віктора Ющенка, олігархічні ЗМІ розгорнули "полювання" на його дружину.

Тезис про "американську шпигунку" поширювався за безпосередньою вказівкою Леоніда Кучми. Порошенко у розмові з Кучмою не тільки погодився, що Катерина Ющенко є "агентом ЦРУ", але і погодився з тим, що саме ця обставина, "а не кохання", стала головною причиною шлюбу Ющенка з Катериною Чумаченко.

Більше того, Порошенко погодився з утвердженням Кучми про те, що Ющенко "ходить на ліво" та що у нього "особливі" стосунки з Юлією Тимошенко.

Юлю Тимошенко Порошенко назвав "дурою" та виклав своє справжнє відношення до нинішнього прем’єр-міністра України. Петро Порошенко заявив, що потрібно заставити Ющенко, щоб він "здав" Тимошенко: тобто, щоб Ющенко сам виступив з ініціативою про звільнення Тимошенко.

В той же час Порошенко роз'яснив Кучмі, яку важливу функцію по розвалу фракції Тимошенко він буде виконувати у Верховній Раді. Особливе значення слова Порошенка щодо Ющенка, його дружини та Юлії Тимошенко набувають і у зв'язку з тим, що і Віктор, і Катерина Ющенко (яка на той час була вагітною) є для Петра Порошенка близькими людьми.

Знаючи про це, я стверджую, що Порошенко є аморальною людиною, і що його публічне обличчя не відповідає справжній суті цієї людини.

Порошенко відверто заявляє Кучмі: "Я член вашої команди. Буду виконувати любий ваш наказ!... Я раз в житті зробив, вибір і тут ніяких не буде змін".

Саме тому Порошенко неоднаразово допомагав Кучмі та членам його банди уникати відповідальності за скоєні ними злочини. Петро Порошенко жодного разу не голосував за імпічмент Кучми.

Він виводив під час голосування за імпічмент Кучми членів своєї фракції і депутатів з інших фракцій із сесійного залу Верховної Ради в березні 2002 року, коли на трибуні три дні стояв Єльяшкевич, який ледь вижив після організованого Кучмою, Деркачем та Суркісом замаху на його життя.

Зараз Петро Порошенко активно співпрацює з міжнародною групою Березовського по відведенню Кучми та членів його банди від карної відповідальності за скоєні ними злочини.

Під час виборчої кампанії Віктор Ющенко неодноразово наголошував, що до влади мають прийти нові люди, які би відповідали "принципу трьох П.: професіоналізм, патріотизм, порядність". Я переконаний, що перебування аморальної людини Петра Порошенка на посаді секретаря Ради національної безпеки та оборони є небезпечним для України.

Я сподіваюсь, що це моє звернення підштовхне Ющенка, Тимошенко, Мороза та всіх порядних державних діячів до відповідних, в тому числі юридичних, кроків, які б зробили неможливим узурпацію влади в Україні окремими аморальними політиками.

Прошу представників відповідних фракцій поінформувати своїх колег про зміст мого звернення.


6.07.2005 року Микола Мельниченко

P.S. У випадку реалізації юридичних кроків по даному питанню я готовий надати відповідні матеріали.


P.P.S. від УП. "Українська правда" готова подати думку Петра Порошенка щодо оприлюднених розмов та заяв Мельниченка.

Минулого тижня в інтерв’ю "Українській правді" Порошенко назвав "хворобою" інформацію, що він намагаєтеся відвести удар від Кучми і реалізовує, як каже Мельниченко, "злочинний план Бориса Березовського"...

"Я Березовського ніколи не бачив в житті, і бажання не маю. Так само як і Мельниченка. От!" – сказав Порошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді