Китайці допоможуть ЛуАЗу

Четвер, 6 липня 2006, 13:57

Луцький автомобільний завод, який входить до складу корпорації "Богдан", підписав контракт із китайським автовиробником Chіna dong feng motor іndustry і&e Co., Ltd., відповідно до якого до кінця 2007 року на потужностях ЛуАЗу в Черкасах партнери планують запустити завод з виробництва вантажних автомобілів різних типів.

Про це повідомив прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля, передає Ліга.

За його словами, будівництво нового заводу, інвестиції в який становлять понад 35 млн. дол., днями вже повинно початися.

Китайські партнери будуть займатися поставкою автомобілебудівного устаткування, технічної документації, а також брати участь у пусконалагоджувальних роботах.

Проектна потужність заводу - 12 тис. вантажних автомобілів на рік вантажопідйомністю від 2 до 10 тонн.

"Завод буде відповідати найжорсткішим європейським екологічним вимогам. Тільки на устаткування для забезпечення екологічності виробництва ЛуАЗом буде витрачено понад 3 млн. дол.", - підкреслив Красуля.

Будівництво нового заводу дозволить уже в наступному році створити до 1 тис. робочих місць.

ВАТ "Луцький автомобільний завод" - один із провідних автовиробників в Україні, який спеціалізується на виробництві автобусів, вантажних і легкових автомобілів. У лютому 2006 року завод увійшов до складу корпорації "Богдан". 72% акцій заводу належать британській компанії "SV Motors Ltd", 28% - іншим акціонерам.

Корпорація "Богдан" створена в лютому поточного року з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей по виробництву автотранспортних засобів різних типів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді