Ажіотаж на київському ринку нерухомості

П'ятниця, 1 вересня 2006, 15:04

В останній місяць літа на ринку столичної нерухомості поряд з ростом цін різко звузився вибір об'єктів. Так, виросла кількість бажаючих терміново купити житло, готових протягом дня оглянути квартиру, підписати попередній договір і дати задаток. При цьому продавці, відчувши підвищений інтерес до їхньої нерухомості, нерідко намагалися почекати. Деякі підвищували ціни на 5-10 тис. дол. або зовсім знімали квартири з продажу, очікуючи ще більшого подорожчання.

"Традиційна літня дрімота ринку нерухомості закінчилася на самому початку серпня. Кількість заявок на купівлю, переглядів і угод росла з кожним днем. І це відбувалося на тлі інтенсивного зростання цін практично у всіх сегментах ринку", - повідомили в АН "Планета "Оболонь", за даними якого зростання вартості житла в серпні 2006 року на вторинному ринку житла в Києві склало 4,6%.

У столичному агентстві нерухомості вказують на дві категорій покупців, які стали подавати більше заявок. Зокрема, істотно збільшилася кількість селян, що продали свої земельні ділянки і за виручені гроші купують житло в Києві, передає Ліга.

"Сільські будинки з присадибними ділянками вони продають на цілком законних підставах. Де-факто продають і земельні паї. Оскільки законом це поки заборонено, то юридично продаж не оформляють, а дають розписки про зобов'язання й одержання коштів, наприклад, у борг", - пояснюють ріелтери.

Також збільшилася кількість заявок на купівлю київських квартир від колишніх співвітчизників, що переселилися на Близький Схід.

У зв'язку з війною і напруженістю ситуації активізували міграційні процеси в Україну, де в багатьох залишилися родичі.

Ще одною причиною того, що ринок різко ожив, ріелтери, як і раніше, називають створення нової парламентської більшості, закінчення політичної кризи і формування уряду.

За їхніми словами, продавці і покупці повірили, що з приходом уряду Віктора Януковича на київський ринок нерухомості прийдуть додаткові гроші і попит на київську нерухомість зросте.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді