У Черновецького пообіцяли "єдине вікно" для підприємців у 2007

Четвер, 9 листопада 2006, 13:47

Перший центр адміністративних послуг "Єдиний офіс" по оформленню дозвільної документації для суб'єктів підприємницької діяльності почне роботу в Києві в другій половині 2007 року.

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника глави Київської міськадміністрації Денис Басс на презентації системи "Єдиний офіс" у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що в центрі "Єдиний офіс" буде працювати 20 менеджерів, для цього буде передбачено відповідні кошти в бюджеті Києва на 2007 рік. Після того, як центр пройде випробування в тестовому режимі, аналогічні центри буде відкрито в районних держадміністраціях.

Басс заявив, що "Єдиний офіс" буде забезпечувати зв'язок з відповідними підрозділами Київської міськадміністрації.

"Тобто не підприємець буде ходити по різних службах і оббивати пороги кабінетів чиновників, а менеджер", - сказав він.

Він нагадав, що на сьогоднішній день у Києві працює 52,4 тисячі малих підприємств, що складає більше однієї шостої від загальної кількості по Україні.

Серед проблем, з якими зіштовхується підприємець - надзвичайно тривалий період одержання дозвільних документів, непрозорість процедури, значні суми неофіційних платежів.

Крім того, підприємці зіштовхуються з вимогою представників влади подавати додаткові документи, що у свою чергу сприяє поширенню корупційних дій.

Зокрема, Басс зазначив, що на сьогодні для оформлення технічних умов на проектування об'єктів необхідно 150 погоджень і дозволів, у той час як до 1991 року необхідно було одержати 10-15 таких дозволів.

Упровадження системи "Єдиного офісу" у Києві проходить при сприянні Агентства США з міжнародного розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді