Вітання Ющенка з Новим роком

Неділя, 31 грудня 2006, 23:01

Дорогий Український народе,

Надійшла святкова пора, світла і радісна пора Новорічних і Різдвяних свят.

Минає п’ятнадцятий рік нашої незалежності. Я дуже хочу, щоб в цю мить кожен з нас глибоко, найглибше усвідомив: ми всі є часткою України, ми всі відповідальні за неї.

Яким цей рік залишиться для нас? Я згадую, насамперед, події, де основну роль відіграла позиція суспільства, вчинок людини, досягнення особистості.

У 2006 році, з волі людей, Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-33 років актом геноциду. Це подія історичного масштабу, найбільш значущий факт національного життя у році, що минає. Ми віддали шану минулому, щоб йти вперед. Ми вчимося жити майбутнім.

Цього року в нас народилося майже 400 тисяч немовлят. Це прекрасні цифри, в них є Бог, в них є життя.

Ми перестаємо бути байдужими. Наймасштабнішою за роки незалежності стала благодійна акція "Дитяча лікарня майбутнього", яка об’єднала всю Україну.

Соціологія стверджує, що за 2006 рік серед українських громадян на 20% зросло почуття патріотизму, а головним рушієм зростання стала молодь Півдня і Сходу.

Є радість від того, що збірна України з футболу увійшла до вісімки найкращих команд світу.

Є гордість за українських миротворців, завдяки яким порятовано сотні тисяч життів.

Є відчуття консолідації, коли ми святкуємо ювілей Львова і ювілей Дніпропетровська, коли зводимо пам’ятник Героям Крут і загиблим українцям у селі Павлокома у Польщі.

Є відчуття зовнішнього інтересу до України і нашої міжнародної активності – через обрання України до Ради ООН з прав людини і через спрощення для українських громадян візового режиму Європейського Союзу.

Є відчуття реальної свободи і доконаний факт економічного поступу. Українська економіка демонструє одні з найвищих у Європі темпи зростання. На 20% збільшились доходи людей.

Досягнення держави починаються з нас.

Треба усвідомити: Україна – це держава з єдиною мовою, культурою, тисячолітньою історією і власним національним характером. І крім цього, Україна – держава, де має плекатися толерантність.

Я шаную слова мудрості Глав церков в Україні на підтримку ідей примирення і порозуміння. Україна має потужний ресурс єдності. Це найважливіший висновок року.

Ми зуміли дотриматись демократичного курсу і провести перші чесні вибори.

Ми вперше сформулювали політичний план розвитку країни – Універсал національної єдності.

І водночас, суспільство стало свідком того, що український політикум знівелював вагу взятого зобов’язання.

Я звертаю увагу на три прості пріоритети:

Українські політики мають дотримуватись домовленостей;

У владі не може бути атмосфери війни;

Україні потрібне нове дихання. Нам потрібні нові імпульси в економіці, у створенні

єдиного національного гуманітарного простору.

Ми зустрічаємо Новий Рік. Я щиро бажаю Українському народу злагоди, єдності і добра у 2007 році. Я прошу в Господа захисту для нашої країни.

І з щирими побажаннями звертаюся до кожного громадянина і до кожного покоління. Я бажаю достатку, тепла і затишку старшим поколінням.

Я бажаю вдачі і наснаги тим поколінням, які сьогодні несуть головну відповідальність за стан у країні і в суспільстві. Я бажаю наполегливості, стійкості і натхнення молодшим поколінням.

Усім нам я бажаю міцного здоров’я, щастя і любові.

Я бажаю нам гарних святкувань, веселого Різдва і смачної куті.

Я вітаю Тебе, мій дорогий Український народе, з 2007 роком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді