Заступник Черновецького Ірена Кільчицька: понти в кредит

Четвер, 1 лютого 2007, 12:07

Ірена Кільчицька, напевно, одна з найяскравіших персонажів команди київського мера Черновецького.

У своїх інтерв'ю вона барвисто описує свій розкішний спосіб життя.

А під час останнього чату в "Українській правді" Кільчицька розповіла про свій автопарк – "Бентлі", "Хаммер", "Порше", вартість якого – не менше двох мільйонів гривень.

Є й інші свідчення рівня добробуту Кільчицької.

На жаль, згідно зі свідченнями людей, що зіткнулися з нею на побутовому ґрунті, все виглядає не так оптимістично, як стверджує екстравагантна заступник Черновецького.

"Ви їй не заздріть із приводу зарплати в 100 тисяч. Насправді в неї зарплата у 2004 році була 2555 гривень, а в 2005 році і зовсім 1 тисяча 309 гривень, – посміхнувся Георгій Ковалевський, що був сусідом Кільчицької по будинку № 8 у Музейному провулку, – Ми з нею судилися. Вона два роки платила нам по виконавчому листку".

А було все так.

Згідно з офіційною біографічною довідкою, з квітня 1999 року по липень 2006 року, Ірена Кільчицька працювала віце-президентом і директором кредитного департаменту "Правекс-банку".

У 2000 році вона взяла кредит на покупку квартири по сусідству (поверхом вище) із сімейством Ковалевських. Під час знайомства, Ірена Кільчицька вручила візитку з номером свого мобільного телефону сусідам.

"Робітники говорили мені, що цей ремонт обійшовся їй безкоштовно. Вона просто дала кредит їхній фірмі у Вишневому, і люди, що раніше будували корівники, тепер почали ремонт і перепланування квартири Кільчицької. Висота стель у нас п'ять метрів, і Кільчицька вирішила зробити дворівневу квартиру. Коли вона ставила балки, у нас весь будинок ходив ходуном! Усе просіло, був мільйон тріщин", – розповідає Ковалевський.

"Сама вона під час ремонту в квартирі не бувала. Робітники піднімали там жахливий шум, стукали. Я їй дзвонив, вона обіцяла припинити неподобство, але шум продовжувався навіть уночі, заважав спати. Крім того, вони неодноразово нас заливали. Коли почали вбивати в стіни і стелю якісь штирі, у нас у вітальні обсипалася побілка. І це ще не все. Під кінець вони пробили дірку в стелі нашого туалету, півметра на півметра. Виходячи звідти, я почув шум! Але ж стеля могла впасти просто мені на голову!".

Коли робітники Кільчицької обвалили стелю в туалеті Ковалевських, ті захотіли відшкодувати нанесені збитки.

Незабаром прийшов один із робітників і закрив дірку... фанерою!

Тим часом, майстер підрахував, що справжній ремонт зруйнованої квартири сусідів Кільчицької обійдеться більш ніж у 5 тисяч доларів.

По-сусідськи Ковалевські спробували залагодити справу миром. Але Кільчицька запропонувала їм дати на ремонт всього 500 доларів або видати кредит на 250 тисяч гривень під низький відсоток.

"Зробите ремонт, а частиною кредиту, що залишиться, комусь поступитеся", – умовляла банкір.

Але от заковика: кредит треба було брати під заставу квартири. Ковалевські так ризикувати не хотіли. І коли побачили, що Кільчицькій не до їхніх "дріб'язкових" проблем із ремонтом, подали в суд.

Варто відмітити, що перед проведенням ремонту, щоб отримати згоду сусідів, пані Кільчицька підписала зобов'язання відшкодувати будь-які збитки, спричинені ремонтними роботами. Це звичайна практика офіційного узгодження ремонтів.

Щоправда, вона почала ремонт, не дочекавшись дозволу від Печерської районної адміністрації.

Державний оцінювач з "Київторгремпроекту" оцінив збитки, нанесені Ковалевським ремонтними роботами в квартирі Кільчицької, на суму, трохи більшу за 50 тисяч гривень. Але на суді адвокат відповідачки захотів провести додаткову експертизу.

Її провів Київський інститут судових експертиз, що зменшив суму збитків до 12 тисяч 105 гривень.

Ковалевські, щоправда, змогли відсудити ще й компенсацію морального збитку в тисячу гривень. Всього нинішня заступник мера була винна своїм сусідам 13 тисяч 105 гривень.

Однак коли виконавча служба описувала майно Кільчицької, виявилося, що заощаджень у неї нема, все майно під заставою, і єдине, що можна з неї стягнути – 20% зарплати. А на квартиру, до погашення боргу, суд наклав арешт.

Наступний рік постраждалі сусіди одержували від Кільчицької гроші за виконавчим листком. Причому, перші три місяці приходило по 446 гривень, а потім стали одержувати по 227 гривень.

Виявилося, віце-президент найбільшого українського банку стала працювати на півставки (!) із зарплатою 1 300 гривень (!), включаючи премії, понаднормові і так далі.

Закінчилася ця історія взагалі неймовірно. У 2005 році хазяїн квартири зайшов до судді, щоб довідатися, чому вже місяць не приходять гроші від Кільчицької. "Вас же запрошували на судове засідання?", – уточнив суддя. – "Ні", – здивувався Ковалевський.

Суддя показав повідомлення про доставку повісток у суд, і там, замість чотирьох підписів Ковалевських, стояли якісь незнайомі закарлючки. Підробку могли б помітити й у суді, якби порівняли ці карлючки з автографами Ковалевських на повідомленнях про одержання попередніх повісток.

Спроби Ковалевських порушити кримінальну справу закінчилися відповіддю з міліції: "Встановити, хто підробив ваші підписи, не удалося".

Як з'ясувалося, Кільчицька примудрилася ще до зняття арешту продати квартиру, одержати гроші та перевести залишки суми для Ковалевських на депозитний рахунок виконавчої служби.

А з довідкою про погашення боргу пішла в суд і попросила зняти арешт із квартири. Що і було зроблено.

Згідно з плітками, за квартиру Кільчицька отримала $ 450 000, хоча купила її за $ 40 000. Так Ковалевські позбулися у 2005 році від неспокійної сусідки, хоча й не змогли відразу отримати залишок боргу – 7 440 гривень.

Виконавча служба віддала гроші тільки через півроку, причому залишила собі близько 300 гривень... за терміновість.

P.S. Під час підготовки статті на одному з заходів удалося отримати коментар самої Ірени Кільчицької, котра повідомила наступне.

"Я думаю, що побутові проблеми можуть бути в кожної людини, але саме ця ситуація неправдива, і я її коментувати не буду. Такої ситуації не було, я ніколи нікого не заливала. Прізвище Ковалевські мені невідоме...

Що стосується квартири на Музейному провулку, 8, то в мене дуже багато майна, і цим майном займаються мої помічники. Якщо до мене є якісь судові, громадянського порядку питання, то в мене цим займаються спеціальні люди, яким я плачу. Вони – фахівці в цій області".

Вже перед публікацією редакція "Української правди" офіційно звернулася до Кільчицької з проханням письмово відповісти на деякі запитання. "Я провокації та дурниці не коментую", – сказала Кільчицька.

Вона також повідомила, що не брехала, коли стверджувала, що має щомісячну зарплату 100 тисяч гривень у "Правекс-банку".

Однак, за словами Кільчицької, це було в останній рік її роботи у фінансовій установі Черновецького, з вересня 2005 по червень 2006. Свої слова вона підтвердила довідкою з "Правекс-банку".

Разом з тим, вона відмовилася відповідати на уточнююче запитання про її доходи в 2000-2005 році, коли відбувалися описані вище події.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді