Оригінальні темники на "Українській Правді"-2

П'ятниця, 9 березня 2007, 10:22

Продовження. Початок читайте тут

Особливості поширення темників між різними ЗМІ

Як виглядає з опублікованих досі темників, і це підтверджується деякими відгуками людей, причетних до виконання темників, існувало кілька варіантів розсилки. Очевидно, були категорії більш і менш довірених мас-медіа.

Більш довірені ЗМІ отримували ширші оціночні матеріали, а також більший фактаж, а також, можливо і більшу кількість темників. Ймовірно, що такі ЗМІ виконували завдання головних інструментів пропаганди, і тому їм, з одного боку давали більше матеріалів, а з іншого – щільніше стежили за виконанням завдань.

Схоже, що публікована колекція темників належала до менш довірених мас-медіа. Тому, тут більше заборон друкувати інформацію, і менше фактів та оцінок.

Для порівняння можна взяти кілька темників, опублікованих на "Українській правді" і тих, що готуються допублікації у новій колекції.

От, скажімо, текст з УП датований дев'ятою годиною ранку 30 вересня 2004 року:

А от уперше публікований сьогодні матеріал за те саме число і час не тільки коротший, але також і не містить в собі розгорнутий коментар до заяви Олега Рибачука:
Але деякі інші темники співпадають. Наприклад, такий темник є у публікації УП і в архіві, готовому до публікації:

Побудова публікації

Вступна стаття, що ви її зараз читаєте, поділена на кілька подач. Чому?

Формат електронної публікації вимагає утриматися від розміщеня величезних текстів-"простирадел"; читачеві
а) важко стежити за великим текстом на комп"ютері,
б) великі тексти повільніше вантажаться на старшому веб-обладнанні.

Які це будуть подачі?

По-перше, продовження цієї вступної статті. У наступних подачах нашої публікації йтиметься про технологію розсилки, буде запропоновано попередню класифікація темників, а також вміщені кілька прикладів ведення окремої теми протягом більшого чи меншого періоду.

По-друге, буде подано низку часом суб’єктивно підібраних темників до суб’єктивно обраних "ключових подій".

І нарешті, будуть опубліковані усі темники. На це піде кілька місяців.

Може виникнути іще одне питання: навіщо перед публікацією усіх темників друкувати окремі вибрані?

Найголовніше, це зекономить час тим, хто не матиме змоги чи бажання читати усю колекцію. Справедливості заради треба зауважити, що значна частина з темників одноманітна і містить посилання на події, які відомі лише їхнім учасникам, і були значущими лише на момент публікації.

Крім того, деякі вибрані документи стосуватимуться найбільш резонансних подій 2004 року – подій, які найбільше врізалися в пам’ять очевидців. Наприклад це такі моменти, як вибори мера у Мукачевому, отруєння Віктора Ющенка, інцидент з Віктором Януковичем у Івано-Франківську, приватизація "Криворіжсталі", тощо.

ДАЛІ БУДЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді