Черновецький закриє киянам парки й ліси?

Середа, 6 червня 2007, 10:58

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики схвалила Правила відвідування міських парків і Правила відвідування міських лісів, що, зокрема, припускають установити навколо парків огорожі й закривати їх на ніч.

Подані комунальним об'єднанням "Київзеленбуд" "Правила" комісія Київради схвалила на засіданні у вівторок, повідомляє "Комерсант-Україна".

Вони були розроблені для проекту Правил благоустрою території міста Києва, у яких, зокрема, буде визначений список порушень, які передбачають адміністративну відповідальність.

Правилами відвідування парків, зокрема, забороняється "білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми", "вигулювати і дресирувати тварин", "організовувати торгівлю з рук, візків, шухляд і автомашин", "влаштовувати ігри на газонах" і "купатися у водоймах у не відведених для цього місцях".

Як заявив заступник генерального директора "Київзеленбуду" Валентин Діденко, стежити за дотриманням правил будуть співробітники об'єднання.

Крім того, запропоновано обмежити час відвідування парків: з 1 жовтня по 1 квітня – з 8.00 до 22.00, у інший період – з 7.00 до 24.00. Для дотримання цього режиму пропонується відгородити парки "гарними парканами на гроші меценатів".

А з 25 березня по 1 травня парки та сквери загального користування "можуть бути закриті на просушування".

Як заявив на засіданні комісії Діденко, у першу чергу мають бути обгороджені Маріїнський парк, парк "Відрадний", Солом’янський ландшафтний парк і парк "Орлятко".

"Гроші за відвідування парків брати поки не плануємо", - сказав він.

За словами Діденка, огороджувати парки і закривати їх на ніч необхідно, щоб там не було бомжів, безладдя і сміття.

Схваливши цей проект комісія також доручила "Київзеленбуду" перед остаточним розглядом документу Київрадою провести громадські слухання.

"Необхідно погодити обмеження часу відвідування парків. Адже о першій годині ночі в гарну погоду більше нікуди піти", - пояснив голова комісії Анатолій Коваленко.

При цьому члени комісії погодилися з пропозицією огородити деякі міські парки.

Тим часом у районних адміністраціях, а також у закладах, розміщених у парках, введення подібних правил не підтримують.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді