Панти Януковича

Четвер, 9 серпня 2007, 17:41

У середу всі українські мас-медіа облетіла новина про те, що український прем'єр знову виїхав поправляти здоров'я. У травні-червні він уже двічі їздив у Барселону, де йому робили операцію на коліні. Цього разу місцем приписки стала не сонячна Іспанія, а далекий російський Алтай.

Чому саме туди? Може, прем'єр читав праці Миколи Реріха, який вважав, що "Гірський Алтай є тією пуповиною, через яку Земля з'єднана з макрокосмосом енергетичним стовпом".

Але усе виявилося набагато прозаїчніше.

- Прем’єр поїхав на постопераційну реабілітацію. У нього там довгі пішоходні прогулянки, лікування народною медициною, там дуже хороша екологія, - розповів співрозмовник "Української правди" з команди Януковича.

Де буде відпочивати Янукович?

- Там не готель і не санаторій. Це щось середнє між медичним закладом і центром народної медицини,- сказав співрозмовник.

Прес-секретар прем'єра Денис Іванеско не зміг уточнити, який саме санаторій вибрав прем'єр і що буде там робити.

Трохи більше про відпочинок прем'єра вдалося довідатися російським виданням.

Фото robintour.ru

"Віктор Янукович прилетів на Алтай, як співається у відомій пісні, на блакитному вертольоті — орендував його в Новосибірську. Так чинять усі тутешні гості — щоб орендувати вертоліт, грошей у них досить.

— Учора над Телецьким озером вертольоти кружляли, — розповів "Известиям" Валерій Савенков, що відпочиває на протилежному березі.

— У нас говорили, що це Кучму привезли", - пише видання.

Як відзначає автор, місцевим жителям до високих гостей не звикати: на Алтаї нещодавно відпочивав нобелівський лауреат Жорес Алферов, майже щорічно тут проводить відпустку спікер Ради федерації Сергій Миронов.

Для елітного відпочинку на Чемалі пропонують кілька комплексів: "Котеджі в Узнезі", базу відпочинку "Турсиб", комплекси "Ареда-1", "Салют", "Мар'їн острів" і "Чемальське заріччя".

Віктор Федорович зупинив свій вибір на "Турсибі".

Фото: TURISTKA.RU

Ця установа позиціонує себе як престижне місце відпочинку для солідних клієнтів, вона розташована на мальовничому березі ріки Катунь, у сосновому бору.

Відпочивальникам обіцяють проживання в окремих, стилізованих під старовину будинках зі зрубу, до послуг постояльців російська лазня з дерев'яними цебрами і бочками, DVD-зал, більярдний зал, відкритий басейн із підігрівом на березі Катуні, медкомплекс і трирівневий ресторан, повідомляють туристичні сайти.

Фото robintour.ru

Ну а для бажаючих можуть ще й організувати полювання.

За даними ЗМІ, українського прем'єра оселили в єдиному люксі. Певно, мова йде про окремий будинок, де є вітальня, 2 окремі спальні, веранда і міні-сауна.

Проживання в таких апартаментах обійдеться в 18 тисяч карбованців або 705 доларів на добу. Хоча номери класом нижче могли обійтися усього в 167 доларів.

Плюс медичні послуги

Процедура

Час (хв.)

Ціна (руб.)

Ванна з відваром з пантів марала

30

800

Ванни скипидарні, перлові, із застосуванням лікувальних грязей, ропи, фітованни

30

300

Фітобочка

15

300

Гідроколонотерапія

30

800

Вологі вкутування

30

200

Солярій

1

30

Гідромасаж

30

500

Лікувальний масаж

60

від 600

Теренкури (лікувальні прогулянки)

60

50

Фітотерапія (чаї з трав)

10-20

50

Лікувальна фізкультура

60

100

Фізіотерапевтичне апаратне лікування

10

200

Релаксація

60

50

Як повідомили інформагентства, Янукович уже встиг за час відпочинку поспілкуватися з місцевим керівництвом. У понеділок він зустрівся з головою республіки Алтай Александром Бердниковим у Горно-Алтайську, а вже в середу вони нібито каталися на човні по Телецькому озеру.

Фото robintour.ru

"Известия" додзвонилися до директора турбази Євгена Фролова. Дзвінок застав його зненацька: "Нічого не знаю, я на Телецькому озері". — "Але ж чутно, як ви йдете по коридору. А на озері сьогодні повинні були кататися Янукович і Бердников". Директор на хвилину задумався. "Я тільки що вийшов з лазні, — бадьоро відрапортував він, забувши про свій перший пасаж і голосне стукання підборів черевиків. Продовжив він більш нервово: — Я їх там не бачив. Ви напружуєте мене, розумієте?"

Відповідно до інформації сайту українського Кабміну, 13 серпня Янукович має намір повернутися додому. До цього, за інформацією ЗМІ, на Алтаї його ще чекають кінні поїздки та сплав гірською рікою.

Але головне, те заради чого приїхав Янукович – лікування пантами.

"Є на Алтаї такі лікарі, що майстерно застосовують методи відновлення після таких от операцій, досить складних. А в нього насправді була досить складна операція і дуже важко йде відновлення", - розповів у середу журналістам віце-прем'єр Азаров.

Панти - це незакостенілі молоді роги оленя-марала, що обрізають навесні для одержання одного із найбільш чудодійних природних біостимуляторів – пантокрину. У пантах учені знайшли надлишкову кількість ізотопу вуглецю 13, що сприяє омолодженню організму.

Застосування ліків на основі пантів і крові оленів у народній медицині нараховує більш двох тисяч років і відоме в багатьох народів світу.

Китайські і тибетські лікарі лікують наварами з пантів хвороби нирок і статевих органів, ревматизм, виснаження і перевтому, застосовують при внутрішніх кровотечах, кістковому некрозі, а також як загальнозміцнювальні засоби, повідомляють численні сайти нетрадиційної медицини.

Після десятка пантових ванн вони обіцяють відновлення організму на 40%. Так що після алтайського відпочинку українці зможуть побачити, як Янукович виглядав років у 30, а сам Віктор Федорович з подвійною силою включиться у виборчу кампанію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді