У "Київській фортеці" відкрили музей... туалету

Середа, 5 вересня 2007, 20:22

У музейному комплексі "Київська фортеця" (Вежа N5) у Києві відкрився музей туалету.

У музеї представлені експонати, що дають уявлення про історію розвитку туалету і каналізації у світі з давніх часів до наших днів, повідомляє Обком sз посиланням на Українські новини.

Зокрема, серед експонатів музею стародавня дерев'яна тюремна параша, англійський вікторіанський ватерклозет 2 половини XIX століття, німецьке портативне керамічне біде 1 половини XIX століття, вікторіанська нічна ваза 2 половини XIX століття та інші.

Крім того, у музеї представлена велика колекція фігурок-унітазів, а також сучасна форма для виготовлення унітазу розповсюдженої в Україні конструкції.

За словами директора фірми "Бест Лайн" Миколи Богданенка, основу музейних експонатів складає його особиста колекція унітазів і фігурок-унітазів, які він одержав у подарунок від колег або купив.

"Історія туалетів - це історія цивілізації... Можна навести десятки прикладів. Так, ця тема викликає в нас посмішку, так, ми говоримо про це з гумором. Але, слава Богу, це не політика, не війна, не гроші - це задоволення", - сказав Богданенко.

Музей відкритий для відвідування щодня, крім п'ятниці і суботи, безкоштовні екскурсії експозицією проводить екскурсовод.

Богданенко додав, що в планах музею організувати відвідування експозиції групами школярів із прилеглих шкіл.

На його думку, відвідування цього музею буде сприяти розвитку культури туалетів, питань гігієни, а також дасть уявлення про історію розвитку туалетних кімнат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді