Соціалістичне господарство імені Ілліча

Вівторок, 2 жовтня 2007, 12:35

Чи замислювались ви, скільки голосів потрібно зібрати, щоб отримати право засідати в парламенті?

Пересічний виборець відповість категоріями, накинутими політиками: мільйони або, як мінімум, сотні тисяч. Тим часом, на практиці долю країни можуть вирішувати десятки тисяч і навіть одна тисяча голосів.

Наприклад зараз, партія, яку по інерції все ще називають "соціалістичною", танцює на межі проходження виборчого бар'єру. 3,05%, 3,03%, 3,01%, 2,99% - крок у цьому химерному танці відсотків лише одна сота, і вирахувати, скільки це голосів, може кожен.

За інформацією Центральної Виборчої Комісії до списків виборців було внесено 37 183 019 виборців. Із них отримали бюлетені для голосування 23195550. Таким чином, 0.01% від цієї кількості становить приблизно 2 300 виборців.

2 300 – це кількість виборців на одній великій виборчій дільниці. На сьогодні саме ця цифра має чи не сакральний зміст. Якщо її вистачить для соціалістів, можливість позитивних змін для країни може бути відстрочено ще на кілька років. Не кажучи вже про відновлення розтоптаної зрадниками справедливості.

Дані підрахунку голосів змінюються кожну годину. Як відомо, затримуються вони зі Східного та Південного регіонів. Зараз на очах деформується волевиявлення людей. Механізм підтасовки до смішного простий.

Спочатку в окружних виборчих комісіях утворюють величезні черги з представників дільничних комісій, які з протоколами та мішками бюлетенів у руках змушені годинами чекати прийому секретаря. Наступним кроком є повернення протоколу голосування до дільниці через зачіпку або навмисно внесену помилку на етапі підрахунку голосів.

Пізніше голова дільничної комісії або секретар переписують протокол, виправляючи помилки, а заодно і кількість голосів.

Решта вже справа техніки – 100, 200, 300, 1000 доларів тим членам комісії, що упираються, і протокол повторно підписано не у присутності спостерігачів. Зрештою, партія, яку від парламенту відділяють 2-3 тисяч голосів, може дати і значно більше.

Кожен, хто бере гроші, думає, що робить маленьку і непомітну послугу для того, хто "дуже просив". Але ці дрібні хабарники навіть не підозрюють, якої ваги злочин вони творять у масштабах країни.

Одна приватизація "Луганськтепловозу" принесла до чиєїсь кишені кілька сотень мільйонів доларів. Нагадаємо, що під керівництвом "соціалістки" Валентини Семенюк комбінат намагалися продати за 100 мільйонів гривень, при початковій оцінці експертами у кілька мільярдів.

Панове, члени дільничної комісії, а вам вони дали кілька сот гривень чи навіть доларів?

Інший варіант фальсифікацій – каруселі, нахабні вкидання бюлетенів. Про їх наявність може дізнатися кожен відвідувач сайту Центрвиборчкому.

Коли переглядаєш дані по дільницях, інколи волосся стає сторчма.

Погляньте на 2 виборчий округ у Кримській автономії. Там є десятки дільниць, де соціалісти набрали від 4 до 12 голосів і раптом 47 дільниця – за СПУ проголосували аж 1 391!

Це у шість разів більше, ніж на цій дільниці проголосували Партію регіонів і у тисячу разів більше, ніж у середньому по 2 виборчому округу.

Треба додати, що 1 391 голос на 47 дільниці в/о №2 – це більш ніж половина від 0,01%, що не пускає до парламенту СПУ.

Що відбулося на дільниці №47? Там стояв у кущах касир і віддавав гроші тим, хто виносив порожні бюлетені, чи там голова комісії та члени дільничного виборчкому вирішили, що живуть у нашій країні останній день і отриманих грошей вистачить, щоб виїхати закордон?

Кажуть, може бути і більш благородне пояснення. Мовляв, буває локальна популярність СПУ, пов'язана з тим, що там працюють люди на підсобному господарстві заводу імені Ілліча, яким керує "соціаліст" Володимир Бойко.

Однак аналіз даних ЦВК по інших областях свідчить, що такі "господарства імені Ілліча" трапляються настільки часто, що ніякий Бойко організувати таку "популярність" не в змозі:

Чи зацікавлять ці дані прокуратуру? Питання ще те.

За останній рік генеральний прокурор, якого так захищали міністри від СПУ та депутати від Партії регіонів, не розкрив жодного резонансного злочину.

Навіть справа про отруєння президента, на розкриття якої прокуратура кинула кращі сили слідчих, так і не дійшла до суду. Тепер, спостерігаючи за нахабним перекручуванням народного волевиявлення - кожен може зрозуміти, чому.

І все ж, дамо пораду тим, хто взяв гроші за організацію фальсифікацій – тікайте з країни геть. Тікайте так далеко, як тільки зможете, бо ми будемо переслідувати вас по закону.

Документи, що свідчать про результати фальсифікацій, уже зафіксовані.

На найближчій сесії народні депутати 6-го скликання повинні посилити у кілька разів відповідальність за спотворення народного волевиявлення.

Бо якщо убивство – це злочин проти людини, то фальсифікація – це злочин проти усіх людей, що живуть в Україні.

Віктор Уколов, кандидат у народні депутати від БЮТ

P.S. Нижче наводимо заяву прес-служби БЮТ з приводу дій СПУ.

Тривала затримка з підведенням попередніх результатів парламентських виборів пов'язана із подальшими спробами спотворити волевиявлення громадян на користь Соціалістичної партії.

До Центрального виборчого штабу БЮТ надходять сотні повідомлень про спроби повального підкупу членів дільничних та окружних комісій, перед якими ставиться завдання переписувати протоколи і завищувати результати СПУ.

Фальшування розгортається в окрузі N1 (Крим), N9 (Вінниччина), N29 (Дніпропетровщина), N51 (Донеччина), N109 (Луганщина), N126 (Миколаївщина), N137 (Одещина), N 207 (Буковина), а також в столичних округах - N218, 219, 222.

В Ізмаїлі фальшування очолює особисто міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, який керує "редагуванням" протоколів за результатами голосування на суднах, що в день голосування перебували в морі.

В Києві цей "процес" контролює мер Черновецький.

БЮТ вимагає від ЦВК, СБУ та Генеральної прокуратури негайно зупинити процес фальсифікації і покарати причетних до цього осіб.

БЮТ документує порушення і готовий надати всю інформацію компетентним органам.

Політичну ж відповідальність за спроби фальсифікації несе Партія регіонів, для якої псевдопроходження СПУ до Верховної Ради дає єдиний шанс сформувати коаліцію та утриматися при владі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді