Тимошенко на ковзанці, Суркіс у небезпеці

Неділя, 13 лютого 2005, 17:08
Різниця між прем’єром Віктором Януковичем і прем’єром Юлією Тимошенко очевидна: уявити, як Янукович катається на ковзанках, неможливо. А про те, як це робить Тимошенко, можна не тільки пофантазувати, але навіть побачити на власні очі.

У неділю Юлія Тимошенко вперше з часів, коли їй було десять років, стала на ковзани. Також вперше за чотирнадцять років, після переїзду з Америки, на льодовий стадіон прийшов міністр юстиції Роман Зварич. І вперше в цьому році на ковзанах покатався явний любитель цієї справи Микола Томенко.

У нового уряду нова традиція – після засідання Кабміну по суботах проводити спільний обід. І під час цього заходу Томенко, який як віце-прем’єр є куратором спорту, запропонував всім урядовцям наступного дня о 10 ранку зібратися на київському льодовому стадіоні за "ВДНХ". При собі мати ковзани.

Тимошенко ідею гаряче підтримала, чим половину уряду кинула в жах, а половину – у спогади про дитинство. Також було вирішено тримати акцію в таємниці, щоб столичне начальство не почало наводити "красу" на край занедбаному спорткомплексі.

Поява половини складу Кабінету міністрів на льоді стала сюрпризом для відвідувачів стадіону. Нікого не виганяли. Прийшли сама Тимошенко, Томенко, Зварич, міністр закордонних справ Тарасюк, міністр молоді та спорту Павленко, міністр охорони здоров’я Поліщук і міністр екології Ігнатенко. Всі вони чесно зробили те, про що домовлялися – на ногах у них були ковзани.

Ще двоє знайшли хитру форму, як не порушити урядову дисципліну і уникнути ганебного падіння в сніг. Віце-прем’єр-євроінтегратор Олег Рибачук прийшов з дружиною, яка також не каталася – але замість них це робили двоє дітей. Не ризикнув покататися і міністр фінансів Віктор Пинзеник – на відміну від своєї половини.

 
 
Коли Тимошенко вийшла на лід, вона опинилася на чолі колони, яка рушила по колу стадіону. Тимошенко попереду, правою рукою тримаючись за професійного ковзаняра із надписом "Ukr" на спині. Зробила кілька самостійних рухів, ледь не впала, і вирішила не ризикувати. Томенко поїхав сам. За ними всі інші міністри. Зробили два великих кола і вирішили, що на цьому виїзне засідання урядових сміливців треба закінчувати.

"Ми приїхали подивитися, куди уряд може дати гроші, щоб зробити прекрасні умови для тренування наших спортсменів!", - сказала, під’їхавши до журналістів і ледь стримуючи усмішку, Тимошенко.

"Це нам віце-прем’єр-міністр пан Микола Томенко трошки влаштував іспит!", - додала вона.

"Але можу сказати, що уряд цей іспит витримав! І ми готові не тільки гроші давати, але і брати участь у невеликих урядових змаганнях у катанні на ковзанах!", - сказала Тимошенко, і, нормалізувавши дихання, нарешті засміялася.

"Ми почали підготовку до зимової олімпіади", - підсумував Павленко.

"Головне, щоб ви не сказали, що члени уряду відкинули коньки! Вони всі тримаються на ногах!", - сказав Поліщук, а Тимошенко підхопила: "Це каже міністр охорони здоров’я! Він стверджує, що урядовці здорові, незважаючи на те, що багато працюють!".

(Як відомо, це ще одна проблема, яку розв'язує Кабмін: напередодні Тимошенко заборонила міністрам працювати після 10 години вечора, а тим, хто не буде слухатися, відключать світло.)

Томенко став розповідати, що вони зібралися на стадіоні не просто так, а через те, що в неділю в Києві "свято ковзанярського спорту" (виявляється, є і таке!).

"Ну, ситуація з ковзанярським спортом зрозуміла...", - продовжив Томенко. "У нас є спортсмени, такі як Юлія Володимирівна, як я, як інші... Але є проблема з умовами, щоб дійсно готувати спортсменів на вищому професійному рівні".

"І друга проблема – це відпочинок киян, гостей міста. Треба подивитися, в якому стані знаходиться цей стадіон, і приймати рішення, щоб ситуація змінилася. Юрій (Томенко вказав на Павленка) абсолютно правий. Треба вже починати підготовку до олімпіади в Турині", - сказав Томенко.

"Юлія Володимирівна сказала, що нам, міністрам, треба показувати приклад здорового образу життя... Сьогодні ще не весь Кабінет міністрів прийшов, але на другий наш спортивний захід думаю, буде точно весь уряд", - додав Томенко.

Тимошенко ця ідея налякала, вона почала сміятися і перепитувати в Томенка: "Можна сказати, що це буде за спортивний захід, щоб ми почали готуватися..."

Тимошенко, як і всі міністри, сяяла від щастя і морозу. "Вміння кататися я трошки поновила, але будемо тренуватися", - додала прем’єр.

 
 
"Головне, що не допущено жодного падіння", - відповів Томенко. Тоді він ще не знав, що невідомий фігурист збив Павленка, який набирав швидкість на льодовому стадіоні.

"Ми вирішили, що будемо практикувати такі виїзди якщо не кожної неділі, то раз на місяць", - заспокоїв Томенко Тимошенко. "Зараз іде змагання між ідеями, що це буде наступного разу – футбол, волейбол чи баскетбол. Але обіцяю, що більше не буду запрошувати експромтом, а будемо радитися…".

Міністр охорони здоров’я відразу запропонував, що можна зробити наступним кроком: "Давайте стрибок з парашутом!"

Схоже, Тимошенко цю пропозицію не почула, тому що мирно відповіла: "Головне, друзі, що сьогодні прийшов міністр фінансів. Він тут є – але ми не бачимо, як він катається...".

"Ми залишилися задоволеними від зустрічі, але не від стану цього льодового стадіону", - сказала прем'єр, натякаючи, що в Пинзеника будуть просити гроші.

Один з журналістів вирішив скористатися нагодою і запитав у Тимошенко, хто може очолити Держкомспорт – він не знав, що напередодні рішенням Кабміну цей комітет включено до складу Міністерства сім’ї та молоді.

Але несподівано Тимошенко про голову начебто неіснуючого Держкомспорту стала відповідати: "Ми будемо радитися з урядом, з президентом..."

Такий поворот у свою чергу здивував міністра молоді Юрія Павленка, який готується обживати спортивне господарство. Він відповів Тимошенко: "Ми ж Держкомспорт уже приєднали..."

"Тише, тише", - відповіла Тимошенко і засміялася.

Пояснювати ситуацію взявся Томенко. "Принципово, щоб спортсмени розуміли, що Держкомспорт буде в системі Міністерства молоді і спорту, і це підвищує його статус. Треба знайти формулу, як його реорганізувати, щоб це міністерство працювало набагато ефективніше. Ми будемо радитися зі спортсменами, олімпійськими чемпіонами, щоб це була людина чи команда, яка реалізовувала б найскладніші завдання!".

Але журналісти не заспокоювалися і наостанок "підкололи" Томенка – запитали, чи буде він тепер як куратор спорту ходити на футбольні матчі та сидіти в ложі разом з Кучмою (як екс-гарант це робив, наприклад, в Албанії).

Томенко вирішив, що день починається надто добре і треба комусь настрій все ж зіпсувати. Вирішив, що Суркісу – голові Федерації футболу. "Ну, зараз у нас нове міністерство – молоді і спорту. Думаю, громадські організації, федерації будуть радитися, вивчати, може, будуть перевибори президента федерації?"

"Але коли буде грати національна збірна і коли буде відстоюватися честь України – звичайно, що ми будемо на стадіоні", - додав Томенко.

Однак, схоже, і така перспектива також не може радувати Суркіса.

Читайте також, які існують механізми усунення Суркіса з посади президента Федерації футболу України:

Попередження для Суркіса

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді