Андрій Ющенко, син Бога?

Вівторок, 19 липня 2005, 19:20
Знаєте, чому в Україні не проводять конкурс дітей-мажорів? Тому що чемпіон відомий наперед. І звати його Андрій Вікторович Ющенко, це старший син президента України.



Поки громадськість обговорює майбутнього зятя Тимошенко, спадкоємець глави держави якось випав з ракурсу суспільної уваги. Як з'ясувалося, зовсім незаслужено.

Мешканці вулиці Лютеранської, що поруч з Банковою, переповідають один одному історії, як син президента щодня приїжджає до одного з будинків і не зовсім гарно поводиться. Наприклад, розганяється до 100 кілометрів на цій майже пішохідній вулиці, стає на зустрічну смугу руху, блокуючи іншим машинам простір. Але головний інтерес мають привертати автомобілі, якими користується син вождя революції.

Раніше Андрія Ющенка бачили за кермом одіозного джипа-кубика "Мерседес". Однак потім все частіше він став з'являтися на машині Мерседес CLS 500. Машина не дешева – коштує понад 90 тисяч доларів – але дуже гарна, спортивна, милує око...

Втім, як з'ясувалося, належить це транспортне диво дівчині Андрія Ющенка Ганні Павлович, яка мешкає в будинку по Лютеранській, 24. Порулити президентському сину вона може дозволяти тільки у своїй присутності – бо право на керування цим авто самовільно він не має. Крім хазяйки це може робити тільки якийсь пан або пані, прізвище, ім'я і по-батькові якої/якого починаються на букву "М". З етичних міркувань не будемо його наводити.

 
Мерседес CLS 500 подруги сина Ющенка
 
Зрозуміло, що син президента, який користується більш банальним автомобілем, ніж його герлфренд, міг таке сприймати лише як виклик. Почуття чоловічої переваги та соціального статусу змусило 19-річного сина президента оновити свій автопарк. І от протягом останніх кількох днів Андрій Ющенко їздить на BMW М6.

Слід визнати, у нього гарний смак. Модель цього року, форми можуть зірвати дах автолюбителю, а її ціна – податковому інспектору. Ми зателефонували офіційному дилеру BMW в Україні – до АВТ "Баварія":

- Добрий день, у вас є BMW М6?

- Тільки під замовлення. Термін виконання – три місяці.

- Скільки коштує?

- Базова модель – 133 тисячі євро.

- Таких машин уже багато в Києві?

- Тільки одна.

- У вас куплена?

- Ні. Але яке це має значення?...

На цьому і попрощалися.

Співставивши факт появи цього понеділка ввечері Андрія Ющенка на машині BMW М6 на вулиці Лютеранській, ми зрозуміли, хто ж є щасливим власником автомобільного дива. Кореспондент "Української правди" спробував більше дізнатися про замашки сина президента, який, до речі, все ще перебуває у категорії тінейджерів. Вийшла з цього цікава історія, яка ледь не закінчилася мордобиттям.

 
Такою машиною тепер керує син президента. Фото з каталогу
 
Отже, Андрій Ющенко з'явився біля будинку своєї дівчини Ганни близько 23 години. Припаркувався він на заздрість ДАІ, тільки-но ліквідованого його батьком. Машина стала прямо посеред роздільної лінії.

Поки Андрій Ющенко сидів у машині посеред дороги, його охоронці зайняли бойові позиції біля заднього кузову. Щоправда, вони виявилися краще обізнаними з правилами дорожнього руху і загнали своє BMW на тротуар.

Через пару хвилин повз машину Андрія Ющенка проїхав син звільненого за підозри в корупції заступника міністра внутрішніх справ Олександра Фокіна. Діти трохи поспілкувалися.

Через хвилин десять картину доповнила машина Державної автомобільної інспекції (сині номери 2022), яка спочатку хотіла було порушити цю ідилію. Але, під'їхавши і перекинувшись кількома фразами з охоронцями, даішники зникли. BMW М6 продовжувало стояти посеред дороги, зустрічні машини притискалися до тротуару, ледь проїжджаючи між сино-президентським і бодігардським авто.

Пізніше ми знайшли цих даішників і запитали, чому вони не домоглися виконання правил дорожнього руху. Вони їли насіння й повідомили: "Ми більше ніхто, бо Ющенко нас сьогодні ліквідував! А, по-друге, ми й так знаємо, хто був у тій машині – чи то охоронець, чи то водій Ющенка".

Один вечір з життя Андрія Вікторовича

Через якийсь час кортеж молодого Ющенка поїхав. Але автору цих слів довелося продовжити пошук того, за чим прийшов. Оскільки не всі могли повірити у використання сином президента машини ціною 810 тисяч гривень, цей факт треба було задокументувати. Вулиця Лютеранська – темна, і фото вийшли відверто погані.

У розпач впадати не став, а попрямував до концентрації "козирних місць" біля Пасажу. Дійшов до ресторану "Фелліні" на вулиці Городецького, який, за чутками, також любить Андрій Вікторович Ющенко.

 
Машина, на якій їздить син президента
 
Сталося диво – цього разу єдине в Києві BMW М6 стояло не посеред дороги, а збоку з включеною "аварійкою". Салон був порожній. Тут же випадково свідком намагань сфотографувати ексклюзивне авто виявився редактор сайту "Трибуна" Євген Лауер, що проїжджав повз по Городецького. Таким чином фотографувати ми стали вдвох.

Приблизно через хвилину з "Фелліні" вийшов охоронець Ющенка-молодшого. Далі події почали розгортатися дуже цікаво.

- Ей, ви хто такі?

- Та от фотографуємо гарну машину. Скільки коштує?

- П’ятдесят тисяч!

Видно, син президента не каже правду про автомобіль навіть своїм охоронцям, тому довелося йому назвати справжню вартість. Потім він вирішив поцікавитися, "по чиєму замовленню ви працюєте".

Раптом з "Фелліні" вийшов сам син президента. На кращий подарунок розраховувати було складно – так вдалося зробити його фото на фоні машини. Хоча здавалося б, щоб не компрометувати батька, він тихенько мусив пересидіти у ресторані цей сплеск публічної активності навколо машини.

Але сталося інакше. Не промовляючи ні слова, Андрій Ющенко сів за кермо і перепаркував машину з іншого боку. Абсолютно безглуздий маневр, тому що і тут він нікому не заважав, але і там ця шикарна 800-тисячгривнева BMW кидалася у вічі.

 
Андрій Ющенко сідає за кермо BMW М6. Ресторан Фелліні, вулиця Городецького
 
В принципі, у Андрія Вікторовича Ющенка було кілька варіантів дії. І найбільш адекватним було б підійти до преси і вигадати по ходу якусь історію. Але замість сина президента до нас підійшов його охоронець, який почав вимагати документи – чомусь приставати вирішив саме до Євгена Лауера.

 
 
Оскільки сам бодігард свої посвідчення показувати відмовився, стало зрозуміло, що це явно не представник Управління державної охорони, яке обслуговує перших осіб країни.

Вимоги з боку охоронця показати документи наштовхувалися на аналогічні до нього. Через якийсь час безрезультатного спілкування цей чоловік відійшов до ресторану. Але за хвилину знову повернувся – нічим оригінальним, окрім пару матюків та тієї ж вимоги показати документи, він не порадував. І коли ми збиралися уже їхати, вирішив здійснити спробу проникнути у машину Лауера. Той притопив "газ", і охоронець сина президента залишився сам на сам зі своїми питаннями.

Вся ця історія, звичайно, є втручанням у особисте життя сина президента нахабних журналістів. Просто нам здалося, що попри це є право громадян знати, на чому їздить студент третього курсу Інституту міжнародних відносин Андрій Вікторович Ющенко, 1986 року народження.

Також нам цікаво, які фінанси дозволяють йому їздити на BMW М6 – ціна якого дорівнює 25-річній зарплаті його батька (як відомо, до червня президент України отримував 2 600 гривень).

Крім того, є питання, чому син президента їздить на машині з чеськими номерами. Слід визнати, що ми не змогли дізнатися, коли авто перетнуло кордон України, чи буде зареєстроване тут і скільки за неї треба заплатити митних зборів. Тому для депутатів, які захочуть подати запит, наводимо номерний знак автомобіля: cz 3U1 0401.

Ну і останнє – пристрасть Андрія Ющенка до предметів розкоші захоплює. Відомо, що, наприклад, мобільний телефон у сина президента не якась там банальна "Нокіа" або "Моторола", а фірми Vertu. Якщо хтось не знає, то це такі ексклюзивні трубки мінімальною вартістю якраз малолітражного автомобіля.

 
Телефон Vertu
 
У Києві Vertu продається у магазині "Кристал" на вулиці Володимирській. Там ви можете дізнатися, що чоловіча модель телефону Vertu коштує від 4 850 до 30 000 євро. Водночас в Інтернет-магазині www.ibasta.com.ua вартість найдорожчого сягає 43,5 тисяч доларів. Остання ціна – за платиновий корпус. Саме такий, кажуть свідки, якраз і перебуває у користуванні сина президента. Хоча, може, в нього трубка просто з "білого золота".

Інші люди розповідають, як нещодавно бачили Андрія Ющенка у клубі "Ібіца" в Одесі – за свій столик він розрахувався сімома купюрами по сто доларів. У столиці Андрій Вікторович віддає перевагу клубу "Декаданс". Там він п’є французьке шампанське "Кристал". Вартість пляшки – теж гідна, понад 6 000 гривень.

Загалом, попри свою нелюбов до публічності, про сина президента ходять легенди. У ще одних людей навіть вдалося дізнатися, де ж він знайшов своїх "делікатних" охоронців. Виявляється, спокій Андрія Вікторовича оберігають... колишні вишибали з київського клубу "Чайковський".

Щоправда, це теж цікава історія. Як можна довіряти дитину президента людям, які не мають права носити вогнепальну зброю? Чи все-таки вони її носять – порушуючи закон?

P.S. "Українська правда" звернулася по коментар щодо цих подій до Андрія Ющенка за посередництва прес-секретаря президента Ірини Геращенко. Вона передала нам заяву сина президента, яка наводиться дослівно:

"Того вечора я збирався у кіно (Від УП: у цей час в кінотеатрі "Україна", який знаходиться в одному приміщенні з рестораном "Фелліні", демонструвалася екранізація коміксу "Фантастична четвірка" і комедія "Якщо свекруха - монстр").

Машина, на якій я приїхав, належить моєму приятелеві. Його прізвище з етичних міркувань і без його згоди я називати не буду.

Щодо охорони, то ще під час виборчої кампанії мої рідні з зрозумілих причин прийняли рішення найняти охоронців з приватної структури.

За цей час цей хлопець став скорше помічником і приятелем. І, чесно кажучи, не рідко допомагає в таких ситуаціях, як в той вечір, коли він звернувся до журналістів поважати моє право на приватне життя.

Послуги охоронній фірмі сплачує родина. (Я вношу сюди свій внесок). Признатися, бути сином політика – велика відповідальність і великий іспит. Особливо якщо мова іде про сина президента. Я поважаю право журналістів на інформацію і розумію їхню особливу увагу до дітей політиків.

З іншого боку – я б хотів, аби журналісти з розумінням ставилися до мого права на приватне життя. Я не є політиком, і, чесно кажучи, не завжди готовий виставляти своє особисте життя для загальних пересудів.

Я усвідомлюю, яку відповідальність накладає на мене прізвище Ющенко. В той же час я доросла, самостійна людина і не хочу сприйматися тільки як син президента.

Я навчаюся і паралельно вже кілька років працюю в одній комерційній фірмі, намагаюся бути фінансово незалежним. У мене немає автопарків, але на самостійне життя я собі заробляю. Щодо авто, то як особистий я використовую автомобіль, що належить моїй матері".




Фото "Української правди" і Євгена Лауера

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді