Компромат на Ющенка. Можливий сценарій втілення у життя

Середа, 2 листопада 2005, 14:56

Фото М.Лазаренка

Від джерел у органах влади до "Української правди" надійшов цікавий документ – довідка про можливі дії проти президента Ющенка. Зізнаємося чесно, перед його публікацією ми вагалися. З одного боку, людині, яка передала цей папір, ми довіряємо. І якщо викладене не є фантазією, то, безперечно, тут превалює право суспільства знати цю важливу інформацію.

З іншого боку, деякі речі викликають сумніви.

Наприклад, у доповідній написано, що буде розіграно сценарій посягання на інтереси Путіна в Україні і це може стосуватися фірми "Єурал Транс Газ". Але дана структура уже два роки не є оператором поставок туркменського палива, а влітку взагалі звернула свій офіс у Києві!

Другий приклад, де начебто будуть розкручувати тему інтересів Путіна – це санаторій "Гліцинія", який хотіли зробити резиденцією російського президента. Однак, як повідомив УП керівник Держуправління справами Ігор Тарасюк, ним досягнуто компромісу з "Внешторгбанком", який за Кучми придбав цей об’єкт для господаря Кремля.

Крім того, по тексту зустрічаються штампи, наприклад – "група Смішка-Сацюка". При цьому прізвище екс-голови СБУ написано з помилкою – замість букви "і" там має бути "є".

Ще один сумнівний момент: судячи з тексту, він готувався у жовтні (бо є згадка про побачення Януковича з Ахметовим у Будапешті на початку минулого місяця і про зустріч 5 жовтня українських депутатів з Березовським у Лондоні). Але в документі жодним словом не згадується про інцидент з підпалом машини братів Арфушів, що стався у ніч з 29 на 30 вересня – хоча в матеріалі п’ята частина присвячена цим діячам.

Також автори зазначають, що дискредитація Ющенка може відбуватися через "нібито наявність у вищих ешелонах влади агентів впливу іноземних спецслужб (Р.Зварич)". Але, як відомо, Зварич перестав бути міністром 27 вересня. Більше того, на момент написання довідки на цю посаду було призначено Сергія Головатого – це сталося 6 жовтня.

Ще один не дуже переконливий аргумент – те, що Янукович планує малювати собі реноме "політичного об'єднувача", поглинувши проросійські Слов'янську партію, "Російську общину", Руський блок. Але будь-який політолог скаже, що приростання такими маргіналами взагалі ні на що не вплине – в тому числі й на імідж.

Тобто все викладене нижче може бути правдою, а може і брехнею. Висловлюючи певний скепсис, ми все одно публікуємо цей текст, бо внутрішній голос підказує – якщо не все, то частина дійсно може реалізовуватися. І подальший розвиток подій це підтвердить – або спростує.

Довідка

За даними ***** та оперативних джерел, брати Валід та Омар Арфуші систематично отримують настанови з України по активізації інформаційних акцій проти Президента України шляхом дискредитації його сина Андрія.

Закордонні джерела вказують, що організаторами таких акцій в Україні можуть бути В.Медведчук та група Смішка-Сацюка, які мали постійний оперативний та бізнесовий контакт з вказаними братами.

За їх даними, вказані особи спочатку планували ввести Арфушів у близьке оточення сім'ї В.Ющенка, пізніше в ході реалізації комплексних акцій проти президента, через них нанести "самі болючі удари", що разом з "політичною та економічною кризою значно ослабило позиції В.Ющенка" (початок таких акцій був запланований на липень-серпень 2005 року).

***** та оперативні джерела інформують, що найближчим часом передбачається задіяти проти Президента (через Арфушів) керівника міжнародної організації "Репортери без кордонів" Роберта Менара (знаходиться у фінансовій залежності від Арфушів), ряд відомих юристів та політичних діячів Франції.

Основне обвинувачення, яке планується висунути проти Андрія Ющенка, це погроза вбивства та намагання скоєння терористичного акту. За цими статями буде звучати вимога до правоохоронних органів України порушити кримінальну справу.

Шантажуючи цими матеріалами, передбачається також реалізувати ряд операцій по "порятунку А.Ющенка" із задіянням В.Рабиновича, Д.Табачника, А.Деркача, Є.Червоненка, О.Третьякова та ін. Тим самим планується створити канали впливу на Президента України.

Близьке оточення В.Медведчука вказує, що за останній місяць вже сформовано ряд справ, які після їх реалізації матимуть фатальні наслідки для В.Ющенка.

Зокрема, це:

- справа Березовського, що перебуває в початковому стані, однак буде надзвичайно стимулюватись;

- посягання на інтереси В.Путіна в Україні – "Євралтрансгаз", Гліцинія, консорціум та ін;

- справа Гонгадзе та плівки Мельниченка;

- справа проти Андрія Ющенка (Арфушів);

- справа проти Петра Ющенка (готують запити через Верховну Раду до Генпрокуратури);

- матеріали по "незаконному будівництву котеджів";

- справи проти близьких соратників президента (Порошенка, Жванії, Третьякова, Безсмертного). Планують через В.Сацюка реалізувати матеріали по "замовних вбивствах Жванією та Безсмертним російського кандидата в президенти Рибкіна, а також Ю.Тимошенко".

Представники СДПУ(о) впевнені, що політичний і юридичний процес проти В.Ющенка та його команди розпочався і його не зупинити.

У зазначеному процесі, особливо у період передвиборчої компанії, також зацікавлені В.Янукович, Ю.Тимошенко, П.Симоненко, Н.Вітренко та інші.

Найближчим часом ситуація в українському політикумі залишатиметься напруженою. Політичні скандали, пов’язані з сином В.Ющенка, фінансуванням передвиборчої кампанії Президента Б.Березовським загрожують перерости у черговий виток політичної істерії.

Із джерел, близьких до екс-керівника Секретаріату глави держави О.Зінченка стало відомо про його участь у тристоронній зустрічі Тимошенко – Турчинов – Зінченко, на якій було попередньо узгоджено концепцію подальшої дискредитації В.Ющенка через його найближче оточення.

О.Зінченко, зокрема, використовуючи можливості підконтрольного йому екс-керівника ГРУ МО України Палія Віктора Миколайовича та його зв’язки у РФ, отримав розпорядження розпочати збір компрометуючої інформації на О.Рибачука, Б.Тарасюка, інших соратників Президента (планується використати інформацію про причетність О.Рибачук до агентурного апарату СБ України, підозріло тісну співпрацю Б.Тарасюка з представниками політичних та ділових кіл в США тощо), ніби-то наявністю у вищих ешелонах влади агентів впливу іноземних спецслужб (Р.Зварич). Отримані компрматеріали невеликими порціями будуть викидатися через Інтернет та підконтрольні ЗМІ.

Стратегічним планом даної інформаційної кампанії є постійна підтримка (аж до квітня 2006 року) негативного іміджу оточення глави держави, що дасть змогу на парламентських виборах відтягнути голоси виборців на користь ВО "Батьківщина".

Через можливості оточення одного з керівників Київської організації НРУ отримано інформацію про те, що під час відвідування Лондона парламентською комісією з розслідування фактів фінансування Б.Березовським передвиборчої кампанії В.Ющенка, відбулася конфіденційна розмова між помічником олігарха та М.Поживановим.

Зокрема, народному депутату було доручено передати Президенту України вимоги щодо необхідності виконання ним своїх обіцянок перед БАБом, (йдеться про передачу в управління деяких підприємств важкої промисловості та зв'язку).

Інакше олігарх вимушений буде надати у розпорядження комісії чи опублікувати у ЗМІ наявні у нього свідчення осіб, причетних до "перекачки грошових коштів", а також аудіо-записи телефонних розмов з ним Д.Жванії, Р,Безсмертного, О.Третьякова, де ведеться розмова про суму фінансової допомоги та механізми її надходження в Україну.

Аналітиками і політтехнологами "Партії Регіонів України" проведено аналіз електорального поля та зроблено втішні для себе висновки: на даний час політична структура займає перше місце у рейтингах та, ймовірно, може розраховувати на перемогу на парламентських виборах 2006 року з результатом 30-35%. У зв’язку з цим останнім часом спостерігається активізація діяльності лідера структури В.Януковича.

Зокрема, керівником Партії регіонів уже ведуться переговори із проросійськими структурами: Слов'янською партією (О.Базилюк), "Російською общиною" (К.Шуров), Руським блоком (О.Свістунов) про вступ вказаних політичних структур "під знамена Партії регіонів".

Ці малочисельні політичні партії великої кількості виборців не принесуть, однак, у даному випадку В.Янукович користуватиметься іміджем т.зв. "політичного об'єднувача".

Після зустрічі на початку жовтня з Р.Ахметовим у Будапешті, (вперше за 2005 рік, на якій остаточно було задекларовано перемир'я), - В.Янукович отримав від донецького бізнесмена гарантії всебічної підтримки, в т.ч. і фінансової.

Наступна зустріч вказаних осіб (у зв’язку із тим, що Р.Ахметов на даний час тимчасово проживає за кордоном), запланована на 3 листопада у м. Штуттгарт (Німеччина) на футбольному матчі за участю донецького "Шахтаря".

За даними джерела, під час розмови з В.Януковичем екс-прем'єр дав недвозначно зрозуміти, що у квітні сподівається на своє тріумфальне повернення у велику політику, що він впевнений у перемозі, і вже зараз від нього звучать погрози на адресу прибічників нової влади "Все будут сидеть на киче!"

На кінець жовтня 2005 року на запрошення В.Чорномирдіна В.Янукович планує відвідати з неофіційним візитом Російську Федерацію для т.зв. "зустрічі з друзями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді