Який біль!!! Іспанія: Україна - 4:0

Середа, 14 червня 2006, 18:27

Збірна України програла свій перший матч на ЧС-2006 команді Іспанії з рахунком 4:0. Судячи з гри української команди, можна зробити висновок - у Німеччині синьо-жовті надовго не збираються затримуватися.

Такої безвольової гри команди Блохіна не очікував ніхто. Що казати, якщо Шевченко, капітан команди, ходить по полю пішки без м`яча, не намагаючись навіть поборотися за нього.

Зрозуміло, що й півзахист повинен був "загружати" капітана української команди, але цього не було.

В "Мілані" Шевченко відігравав і в захисті, і в півзахисті, і в нападі. То чому Шевченко підійшов в такій формі до матчів збірної??? Питання до самого гравця та тренера. Можливо, на Шевченка подіяв пункт його контракту з "Челсі", за яким він в разі отримання травми на ЧС-2006 повинен буде сплатити лондонському клубу компенсацію.

Втім, не про це, а про ганебну поразку.

Іспанці з перших хвилин пішли в наступ і з кожною миттю нарощували темп. На 4-ій хвилині бив Хаві (після помилки Несмачного), але поруч зі штангою.

А вже до хвилини 15-ої гра йшла в одні ворота – Шовковського. Іспанці проходять по флангах, в центрі нашої оборони, і б`ють по воротах, коли їм заманеться.

Іспанці радіють першому голу
Іспанці радіють першому голу. фото Ройтерс

На 12-ій хвилині Тимощук відпасував на Шевченка, який міг вийти сам на сам, але в офсайді опинився Воронін.

На 13-ій хвилині навала на українські ворота призвела до голу. Спочатку Шовковський витягнув з 9-ки удар Сенни. Після подачі кутового Хабі Алонсо виграє боротьбу у Єзерського і ударом головою в ближній кут воріт Шовковського робить рахунок 1:0.

На 17-ій хвилині подвійний "подвиг" створив Русол. Спочатку він збив в метрах 19-ти від воріт Рамоса, а після пробиття штрафного у виконанні Вілльї м`яч рикошетить від голови Русола і влітає по центру воріт Шовковського...

Це вже 2:0. Втім, українці не забігали, а продовжували витримувати знущання іспанців.

На 23-ій хвилині лише вчасний вихід з воріт Шовковського врятував нас від третього голу в першій 45-хвилинці.

Десь на хвилині 25-ій Шевченку вдалося побавитися м'ячем, але його намагання пройти у штрафну закінчилося падінням з власної ініціативи.

На 32-ій хвилині Гусін завдав першого удару у площину воріт збірної Іспанії...

У другому таймі всі сподівання на те, що українці заграють, були розбиті.

Українська оборона тріщала по швах. Фото Ройтерс

На 46-ій хвилині Торрес проривається у штрафну, за ним біжить Ващук і притримує його за футболку, іспанець падає і б`є - Шовковський його удар відбиває. Але суддя показує на 11-метрову позначку і вилучає Ващука.

Факт порушення був, а далі, як кажуть, після бою кулаками не розмахують. Пенальті влучно реалізує Віллья, а рахунок стає 3:0.

З 47-ої хвилини Україна розпочала в меншості. Шовковському ще не раз довелося рятувати свою команду. Синьо-жовті лише кілька разів були близькими до успіху, коли після удару Вороніна з метрів 23-х м`яч пролетів поруч зі штангою, а Ребров з 10-ти метрів примудрився пробити вище воріт.

Іспанці ж продовжували атакувати і забили четвертий гол. Після пасу Рауля в один дотик Торрес пробив з ходу в кут воріт – 4:0.

На 86-ій хвилині міг забити Рауль, але він не зміг обіграти Шовковського, вийшовши сам на сам.

'Хто
Хто сказав, що Блохін "фартовий"?

В укрїнців міг відзначитися Воронін, який переграв Касільяса, але в нього з-під ніг вибив м`яч Перніа. Удар же Шевченка на 90-ій хвилині взяв Касільяс.

Можна програвати так, як Хорватія Бразилії, і тоді вболівальники балканської команди її підтримують і кажуть, що їм не пощастило, а можна просто не грати у футбол...

Що стосується вболівальників, які прийшли на гру Іспанія – Україна на стадіон "Центральштадіон", то іспанців було більше, а українці переважно розташувалися за воротами.

Втім, ці вболівальники синьо-жовтих підтримували свою команду не гірше, а від цього їм ще болючіше...

Група Н

Іспанія - Україна – 4:0


Голи: Хабі Алонсо 13, Віллья 17, 48, Торрес 81

Іспанія: Касільяс, Перніа, Пуйоль, Хаві, Торрес, Гарсіа, Хабі Алонсо (Албейда 55), Рамос, Сенна, Віллья (Рауль 55), Пабло.
УКРАЇНА: Шовковський, Несмачний, Тимощук, Єзерський, Русол, Гусєв (Воробей 46), Воронін, Ващук, Ротань (64), Гусін (Шелаєв 46), Шевченко.

Попередження: Єзерський.
Вилучення: Ващук.

Нагадуємо графік матчів української збірної:

19 червня 2006 (понедiлок) 19:00 Саудівська Аравія - Україна (м. Гамбург)

23 червня 2006 (п'ятниця) 17:00 Україна - Тунiс (м. Берлiн)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді