Майдан в мініатюрі

Середа, 12 липня 2006, 13:24

Українці знову вийшли на вулицю, щоб висловити свій протест чи підтримку політичним подіям в Україні.

Другий день поспіль парламент з боку Маріїнського парку пікетують прихильники нової коаліції. Розгорнувши сині, червоні та рожеві прапори, вони вимагають стабільності в державі та формування уряду Януковича.

Бабусі за Януковича

"Антикризники" провели у Маріїнському парку всю ніч. А увечері до них навіть навідався Віктор Янукович-молодший.

Регіоналам завезли їжу
Прихильники Януковича відпочивають
Привіт "антикризовим" з іншого боку вулиці

Зранку до них приєдналися прихильники Блоку Юлії Тимошенко, які теж намагались розгорнути свої намети під Радою. Але, оскільки місця їм там не знайшлося, бютівці стали розквартировуватися обабіч вулиці Грушевського напроти Кабміну.

Тимошенко знову б'ється за справедливіть

Водночас, як передає УНІАН, об 11 годині біля секретаріату зібралося близько 1 тис. активістів громадської організації "Досить".

Синьо-жовті у Маріїнці

Як повідомив лідер організації Сергій Пишун, на Банковій зібралися молоді люди з метою висловити думку студентів з приводу сьогоднішньої політичної ситуації та дати відповідну оцінку.

Баба Параска знову у Києві

Він зазначив, що в акції беруть участь студенти з усіх вузів міста Києва. Як зазначив Пишун, встановлення колонок дасть можливість виступити всім бажаючим та провести "громадське караоке".

Синьо-жовті під секретаріатом президента

Очікувалося, що в акції візьме участь зять лідера БЮТ Шон Карр.

Тим часом на Майдані Незалежності розташувалися намети "жовтої" та "рожевої" Пори та близько сорока активістів партії зі своєю атрибутикою.

1,5 роки тому ці намети починали Майдан

Так уночі знову встановлювались намети

"Рожева" Пора вивісила плакати з написами: "Влада поза законом", "Ми за чесний суд", "Мороз зрадник!" а також скриньку для збору коштів.

Поруч знаходяться кілька безлюдних агітаційних наметів БЮТ та прапори Форуму порятунку Києва.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", станом на 13 годину на Майдані вже 50 наметів прихильників Блоку Юлії Тимошенко встановлено в даний час на головній площі столиці України - Майдані Незалежності.

Спальники для мітингувальників

Як передає кореспондент агентства, наметове містечко розбите по обидва боки вулиці Хрещатик і не заважає рухові транспорту.

На даний момент тут установлено близько 20 маленьких круглих туристичних наметів, три великі військові намети і близько 30 білих інформаційних наметів із зображенням серця і Тимошенко, на яких написано "Справедливість є, за неї варто боротися".

Пора знову пробує голос

На інших наметах прикріплені плакати "Прощай демократія? Хай живуть "поняття"?!", "Демократія в небезпеці", "Корупція, зловживання, непрофесіоналізм?, Хто контролює владу?".

В інтерв'ю агентству голова секретаріату громадської організації "Пора" Ігор Козик повідомив, що прихильники БЮТ, які установили намети, мають намір залишатися там, поки президент Ющенко не розпустить Верховну Раду.

За його словами, у вівторок у наметовому таборі, який називають тут "територією помаранчевих надій", побувало близько тисячі осіб, а ввечері постійно знаходилося півтисячі людей.

В даний час учасники акції продовжують установлювати намети на Майдані Незалежності. Уся площа рясніє різнобарвними прапорами – малиновими і жовтими "Пори", білими з червоним серцем БЮТу, жовтими з червоним "Форуму порятунку Києва".

За оцінкою кореспондента агентства, на площі постійно знаходиться близько 70-100 осіб.

Всі фото Анни Андрієвської

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді